Közélet

Exkluzív fotókon mutatjuk az újszegedi gyilkost, elrendelték a letartóztatását

Mint megírtuk, szeptember végén gyilkolhatták meg azt az idős szegedi férfit, akinek holttestét kedden találták meg a rendőrök a Baross László utcai garázssor egyik garázsában. Az ügyészség ma indítványozta a gyanúsított letartóztatását, a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája pedig egy hónapra el is rendelte azt, a Szeged365 pedig exkluzív fotókat kapott.

A szökés-elrejtőzés, és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta az ügyészség ma annak a férfinak a letartóztatását, aki kegyetlenül nyakon szúrt egy idős férfit Szegeden. A Szeged365 exkluzív fotókat is kapott a tettesről, aki Újszegeden, a Baross László utcai garázssor egyik garázsában ölte meg a 70 éves, sokak által kedvelt áldozatot.

LETARTÓZTATTÁK, DE FELLEBBEZTEK

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája sem tétlenkedett, mint megtudtuk, ma egy hónapra elrendelte az emberöléssel gyanúsított szegedi férfi letartóztatását. A gyanúsítottal szemben készpénz-helyettesítő fizetési eszköz vétségének kísérlete miatt is folyik az eljárás, arra tekintettel, hogy a megalapozott gyanú szerint a sértett halálát követően eltulajdonította bankkártyáját, majd megkísérelt róla pénzt felvenni.

Az elsőfokon eljárt nyomozási bíró döntésében kifejtette, hogy egyrészt a büntetőeljárás tárgyát képező bűncselekmények közül az emberölés bűntette kiemelkedő tárgyi súlyú, 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett, mely büntetési tétel felső határa a halmazati szabályokra tekintettel tovább emelkedik, így a személyi-családi kötődéssel nem rendelkező férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Másrészt a nyomozás során adat merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsított a bizonyítás meghiúsítása érdekében a bűncselekmény eszközét, illetve az elkövetés nyomait megkísérelte megsemmisíteni, elrejteni. Mindezen körülményekre tekintettel a bíróság megítélése szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, mivel a letartóztatással elérni kívánt célok egyéb, enyhébb kénszerintézkedés alkalmazásával nem érhetőek el. A bíróság letartóztatás tárgyában hozott végzése nem végleges. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője egyezően fellebbezést jelentett be ellene elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében – tudatta a Szeged365-tel a Szegedi Törvényszék Sajtóirodája.

SOKAN ISMERTÉK AZ ÁLDOZATOT

A 70 éves áldozat egyébként egy sokak által ismert, és kedvelt ember volt. Nyugdíj előtt a szegedi uszodában dolgozott ruhatárosként, emiatt is sokan ismerték, és szerették. A férfi egyetlen rokonával, a keresztfiával tartotta a kapcsolatot, az eltűnését az ismerősei jelentették. A mai közlemény szerint a 70 éves férfi és a tettes egy korábbi sérelem miatt vesztek össze. A vitát a gyanúsított úgy zárta le, hogy egy kést felkapva nyakon szúrta az idős férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított felmosta a garázst, magához vette a kést, a nyugdíjas telefonját, valamint a bankkártyáját, majd a garázsajtót kívülről bezárva távozott a helyszínről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb