Smart Szeged

Lázár János ráerősített: teljesen újjáépítenek tíz nagy pályaudvart, köztük a szegedit

Teljesen újjáépítenek tíz nagy pályaudvart, köztük a szegedit – írtuk meg a múlt héten, most pedig Lázár János ismét ráerősített a hírekre. Mint kiderült, Debrecenben a vasúti üzemet szétválasztják a kereskedelmi funkciótól, és a kereskedelmi részre magánbefektetőket vonnak be. Hasonló lehet majd a terv Szegeden is.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium irányítása alatt tíz, nagy forgalmat bonyolító vasúti pályaudvart építenek újjá – jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter. Lázár János kiemelte: magántőke bevonásával építik újjá a debreceni vasúti pályaudvart a program részeként.

10 PÁLYAUDVAR FELÚJÍTÁSA VAN TERVBEN

“Az Építési és Közlekedési Minisztérium irányítása alatt tíz nagy forgalmat bonyolító vasúti pályaudvart fogunk újjáépíteni. A fejlesztések egyik állomása a debreceni főpályaudvar, ahol a vasútüzemet szétválasztjuk a kereskedelmi funkcióktól, ezeket pedig a magánberuházók számára hozzáférhetővé tesszük” – ismertette a részleteket. “A debreceni pályaudvart úgy kell elképzelni, mintha egy bevásárlóközpont lenne, egy része vasúti érkezési pont, a többi üzletek, kereskedelmi szolgáltatóegységek részét képezi majd” – közölte az építési és közlekedési miniszter. Várhatóan hasonló lehet majd a szegedi is. Erre Debrecenből és az országból várnak magántőkét, tendert írnak ki, és pályáztatják a lehetőséget. Ennek a programnak a része lesz Debrecen mellett Győr és Szeged is.

Mindeközben az Újszegedi Vasútállomással is kezdhetnének valamit:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb