Mindenmás

Elszomorító: egyre durvábban néz ki az Újszegedi Vasútállomás

Vajon miért költöttek új gerendákra? Jól meg kell lökni oldalt, és összedől – írta egy tag az egyik Szegedi csoportba az Újszegedi Vasútállomásról, aki feltöltött egy halom fotót is a jelenlegi állapotokról. Egy szóval tudjuk csak jellemezni a látványt: megdöbbentő.

Elhanyagolt és tragikus állapotban van az egykor nyüzsgő újszegedi állomás, lassan már szavak sincsenek rá. A MÁV tavaly azt nyilatkozta, hogy amennyiben lesz rá pénz, akkor idén lebontják. Nos, láthatóan ebből nem lett semmi, hiszen az épület még áll:

Az épület egy részét aládúcolták, valószínűleg azért, mert már életveszélyes állapotban van, de jogos a posztoló kérdés: vajon miért költenek rá?

Mint már korábban megírtuk, évek óta le kellene már bontani az Újszegedi Vasútállomás egyre romosabb, üresen álló épületét, amely az egykori Orient expressz útvonalán fekszik. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester tavaly azt nyilatkozta, hogy a MÁV területén az önkormányzat nem intézkedhet, tehát meg kell várniuk, hogy a vasúttársaság lépjen.

VALAHA SŰRŰBB VOLT A KÖZLEKEDÉS

Ezen a vasútvonalon néhány évtizede sűrűbb volt a közlekedés, mint most, de az elmúlt évek során többször is ritkítottak, még a koronavírusra hivatkozva is: a két járatot átmenetileg egyre csökkentették. Aztán augusztus 1-től a Mezőhegyes-Újszeged vonalat is megszüntették.

Fotók: Tóth László. Forrás: Szegedről , mindenkinek FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb