Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Múzeumok Őszi Éjszakája, fényfestés és tökfaragás az Öreg Hölgynél, zakatoló Őszi Kulturális Fesztivál – ezen a hétvégén sem maradunk programok nélkül Szegeden

Juhhú, itt a hétvége! Az időjárásra most sem lehet majd panaszunk, csodás napsütés, és kellemes őszi időt jósolnak Szegedre, szóval éppen ideális lesz minden arra, hogy kikapcsolódjunk! Össze is szedtünk egy nagy és ütős csokrot a programokból, lesz:

  • Múzeumok Őszi Éjszakája,
  • fényfestés az Öreg Hölgynél,
  • TÖKéletes Hétvége a Szent István téren,
  • programok az Őszi Kulturális Fesztiválon,
  • és érdekes tárlatok az Agórában!

Mutatjuk a hétvége legígéretesebb programjait, meghoztuk a Kikapcsot!

120 ÉVES AZ ÖREG HÖLGY!

120 évvel ezelőtt, 1904 végére készült el a szegedi Szent István téri víztorony, ami a mai napig része az ivóvízhálózati rendszernek, vagyis 120 éve szolgálja fáradhatatlanul a szegedieket. Az Öreg Hölgy így tényleg megérdemli az ünneplést, szombaton este fényfestéssel készülnek Szegeden!

TÖKFARAGÁS ÉS MÓKA – JÖN A TÖKÉLETES HÉTVÉGE SZEGEDEN

Tökéletes hétvége elé nézünk október 26-án és 27-én, ugyanis az idei évben is megtelik majd a Szent István tér gyerekekkel és tökfaragókkal. Sőt, a „TÖKéletes Hétvégére” kitelepül a Kövér Béla Bábszínház, lesz töklámpás szépségverseny és még az Öreg Hölgyet is megfestik majd!

PROGRAMOKKAL VÁR A MÚZEUMOK ŐSZI ÉJSZAKÁJA SZEGEDEN

Október 26-án, szombaton rendezik meg a Múzeumok Őszi Éjszakáját Szegeden, ahol 18 és 23 óra között a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítása lesz a középpontban. Kiderül majd, miért sötétednek a legendás festő bizonyos alkotásai, fotózkodhatunk a festményeken megjelenő korhű kalapokban és részt vehetünk egy Munkácsy műveiből összeállított óriásszínező elkészítésében is.

KÜLÖNLEGES HORRORÉLMÉNY A KÁRPÁTIA FILMSZÍNHÁZBAN

Egy különleges horrorélményre vágysz? Pénteken a Kárpátia Filmszínházban bemutatják a Fehér éjszakák című horrorfilmet. A történet tele van sötét rituálékkal és rejtélyes fordulatokkal, miközben egy nyári fesztivál hátborzongató valósága tárul elénk. Ne feledd, pénteken 18:00-kor kezdődik, és ez az esemény igazi horrorrajongóknak szól!

Szombatra is készül ugyanakkor a Kárpátia Filmszínház, szintén 18:00-kor vetítik majd “A ház, ahol a gonosz lakik” című filmet.

FERGETEGES PROGRAMKAVALKÁD A DÍNÓPARKBAN

Fergeteges programkavalkáddal készül az idei szezon utolsó nagyobb rendezvényére az ásotthalmi Dínópark: vasárnap egy egész napos program keretében fantasztikus halloween-i partyval készülnek a legkisebbeknek és családjuknak, ráadásul a jelmezben érkező gyerkőcöknek még ajándékkal is készülnek, sőt, még jelmezes felvonulás is lesz Csongrád-Csanád vármegye egyetlen dinóparkjában.

GASZTROSZTORIK A NAPFÉNY MŰTEREMBEN

Szeretnéd megismerni a konyhai titkokat egy szórakoztató előadás keretében? Október 27-én 18:00-kor a Napfény Műterem „Sztorik a konyhából” című eseményén nemcsak humoros és szívmelengető történeteket hallhatsz, hanem egy svédasztalos vacsora is vár rád. Ráadásul, ha szerencsés vagy, egy páros jegyet is nyerhetsz nyereményjátékunkon! Ne hagyd ki ezt a különleges estét!

ÓRIÁSKERÉK… LASSAN STARTRA KÉSZ!

Hétfőtől 50 méter magasból csodálhatjuk meg a galaxis legszebb városát! Mint megírtuk szerdán, ünnep ide, vagy oda, a munka nem állt meg, gőzerővel dolgoztak a szakemberek a szerkezet összeszerelésén. Ennek eredményeként nem is kellett sokat várnunk, csütörtökre már fel is állították teljesen az óriáskerék szerkezetét a Dóm téren. Információk szerint hétfőtől már fel is ülhetünk rá!

ESEMÉNYCUNAMI AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁLON

Zakatol az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden, rengeteg programmal várnak ezen a hétvégén is bennünket! Íme a részletes program:

PÉNTEK

  • 17.00 – A természetfotózás kulisszatitkai Koncz-Bisztricz Tamás (SZTE MGK) fotós előadása, Kiss Kunszt Galéria
  • 18.00 – Haldoklás, de komédia / Sterben (2024), Belvárosi Mozi, Balázs Béla terem
  • 19.00 – Jazzszigor (disco house), Nyugi Kert
  • 19.00 – Reginald Rose: Tizenkét dühös ember, Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház
  • 20.00 – Jack Cannon – „egy korszak lezárult”, No Milk Today

SZOMBAT

  • 09.00 – NEWWeAVE – Fodróczy Kármen kosárfonó előadása és workshop, Kiss Kunszt Galéria
  • 15.00 és 19.00 – Presser–Sztevanovity: A padlás – félig mese, félig musical 9-99 éves korig, Szegedi Nemzeti Színház, Nagyszínház
  • 19.00 – Reginald Rose: Tizenkét dühös ember, Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház
  • 20.00 – Ysra koncert, Grand Café

VASÁRNAP

  • 10.00 – Szegedi Kálvária, séta, Árkád Szeged főbejárata
  • 15.00 és 19.00 – Reginald Rose: Tizenkét dühös ember, Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház
  • 18.00 – Az ostrom: Arkangyal egyes – Filmbemutató és közönségtalálkozó, Belvárosi Mozi, Balázs Béla terem
  • 20.00 – Aztadarojta koncert, No Milk Today

TÁRLATOK AZ AGÓRÁBAN

Érdekes tárlatokat hozott a Szent-Györgyi Albert Agóra is Szegedre. Mutatjuk, mi mindent kínálnak erre a hétvégére:

  • még látható Szalóki Renáta mandalakiállítása,
  • kültéri szoborkiállítás is van az Agóra udvarán, Marek Brzózka: 40 címen,
  • „Álmodtam egy világot magamnak” – Mészáros Erzsébet festményei is láthatók az aulában,
  • „Élni jó!” – A Down Alapítvány Művészeti Műhelyének kiállítását is megtekinthetjük az Agóra e-Pódiumában,
  • Nagyi dekor – hímzett falvédők, azaz Kálló Györgyné Ildikó gyűjteménye is látható az I. emeleten!

VISSZAREPÜLHETÜNK AZ IDŐBEN A HUNGIBAN

Emlékszel még a 80-as vagy 90-es diszkó hangulatra vagy a 2000-es és 2010-es évek zenei lüktetésére? Most újra átélheted, ugyanis pénteken retro disco zenékkel készül a Hungi. Szombaton is visszarepülhetünk vagy 24 évet az időben, hiszen Back to 2000 Party-t tartanak!

A VAD ROBOT A BELVÁROSI MOZIBAN

Irtó cuki animációs mesét tűzött műsorra a Belvárosi Mozi, jön a Vad robot! Így írnak a filmről: Rozzum 7134 (röviden „Roz”) egy jövőbeli robot, aki egy lakatlan szigeten vetődik partra. A túlélés és felfedezés meséje akkor kezdődik, amikor Roz váratlanul egy árva kisliba védelmezője lesz, akit Csiricsőrnek nevez el. Együtt harcolnak a túlélésért a zord környezetben, de csak egy különc állatokból álló összetartó csapat segítségével tudnak boldogulni, akik először a barátaik lesznek, majd együtt egy nagy családdá válnak. Roz és csapata végül megmentik a szigetet a robotinváziótól, melyet Roz gyártója indít, mert minden áron vissza akarja hozni az elvadult robotot a civilizációba. A vad robot érzelmes történet arról, hogy mind képesek vagyunk „felülmúlni a programunkat”, hogy többé váljunk, mint amire a sors szánt minket. Roz nem csak hogy megtalálja a túlélés módját egy veszélyes világban, de új értelmet is ad az „életének” azzal, hogy szülői felelősséget vállal magára. A film azt mutatja meg, milyen vadnak és elevennek lenni, és hogy a túlélés kulcsa egy kegyetlen világban az összefogás.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb