Gasztro

230 gramm tömény boldogság, a REÖK és DELIMO Cukrászdákban – így készül az isteni Dubai csokijuk

Nem cérnametélt, nem spagetti, nem durum – oszlatta el a tévhiteket Domonkos Noémi, a REÖK és DELIMO Cukrászdák cukrászmestere. Az említett két helyen valóban a 100%-ban autentikus, kunafa tésztával készítik a Dubai csokit, ami kétség kívül letarolta a közösségi médiát az utóbbi időben, naná, hogy a szegediek is rögtön rákaptak az édes, pisztáciás édességre.

A REÖK és DELIMO Cukrászdák elsőként dobták be a pultba a 2024-es év legnagyobb gasztro-őrületét, amire egészen decemberig kellett várni. A kunafa tésztából, egy nagy adag pisztáciakrémmel megbolondított Dubai csoki hamar lett a szegediek kedvence (is), mi pedig most megnéztük, hogyan is készül az említett édesség valójában. A Dubai csoki elkészítését Domonkos Noémi cukrászmester mutatja, aki egyébként olyan fantasztikus édességek létrehozásában vállalt főszerepet, mint az idén az Ország Tortája versenyen harmadik helyezést elérő Fekete Gyöngy kompozíciójuk. Na de vissza a Dubai csokihoz, Noémi már mutatja is, hogyan készül:

https://www.tiktok.com/@szeged365/video/7447542927871479073

…ha pedig tényleg az autentikus Dubai csokira vadászol Szegeden, vedd célba a REÖK és DELIMO Kézműves Cukrászdákat, amiket itt találsz:

REÖK Kézműves Cukrászdát itt találod:

Szeged, Magyar Ede tér 2.

Delimo Cukrászdát pedig itt:

Árkád Szeged, Londoni körút 3.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb