
Vannak ételek, amik nem szorulnak bemutatásra – de ha mégis, akkor úgy, ahogy csak a Napfény Műterem tudja. Fűszeres, karakteres, vagány és emlékezetes. Ez a Bloody Mary és a Buffalo szárny, újra a figyelem középpontjában!
A Napfény Műterem Szegeden nem csak egy hely – hanem egy életérzés. Egy olyan gasztrotér, ahová nemcsak az új ízek miatt érdemes beülni, hanem azokért a klasszikusokért is, amik évről évre visszacsábítanak. Legutóbb még a vadonatúj Siegfried Wonderleaf ginről és az új csirkemelles fogásról írtunk – ha lemaradtál, érdemes bepótolni. Most viszont jönnek az örök kedvencek.
Mert van, ami nem öregszik – csak legendává válik. Ilyen a Bloody Mary, amely szó szerint felfrissíti a tested-lelked. A Napfény Műterem verziója nem tréfál: vodka, tabasco, worchestershire szósz, só, bors, citromlé, paradicsomlé és egy ropogós zellerszár. Minden kortya olyan, mintha egy ébresztő pofon lenne egy álmos reggelen – csak sokkal finomabb. Nem csoda, hogy ez az ikonikus koktél az egyik legkeresettebb ital a kínálatban, újra és újra.
A másik örök kedvenc pedig a Buffalo csirkeszárny, amiből tényleg sosem elég. BBQ mázban meghempergetve, fűszeres steakburgonyával körítve – ez az a fogás, amit bármikor szívesen választ az ember, legyen szó egy laza vacsiról vagy baráti összejövetelről. A roppanós szárnyak és a belül puha, kívül kérges krumpli tökéletes páros – ahogy azt a Napfény Műteremben már jól tudják.
És ha már klasszikusok: kevesen tudják, hogy a Bloody Mary koktél eredete egészen a 20. század elejére nyúlik vissza, amikor a vodka és paradicsomlé párosítása először megjelent a párizsi éjszakában. Azóta számtalan variáció született rá, de az alap ugyanaz: erős, karakteres, és mindig egy kicsit botrányos – épp mint a Napfény Műterem stílusa.