- Hirdetés -680b5c68efbe0f8cb4d0fd9f
- Hirdetés -680b3d3befbe0f8cb4d0e9f6
Mindenmás

Ilyen hangulat uralta a II. Bor-, Grill- és BBQ Fesztivál szombatját Szegeden! Dorozsmán van az egyik legjobb közösség! (fotók)

- Hirdetés -680b3af0efbe0f8cb4d0e7ff

Szombaton újra megtelt élettel Dorozsma: friss képekkel idézzük fel a II. Bor-, Grill- és BBQ Fesztivál legjobb momentumait! Aki ott volt, most újra átélheti, aki lemaradt, most bepótolhatja, milyen volt együtt ünnepelni a szegedi közösséget egy tányér szaftos BBQ és egy pohár hűsítő bor mellett.

Pénteken írtuk meg, hogy elstartolt a II. Bor-, Grill- és BBQ Fesztivál Kiskundorozsmán, ahol a gasztronómia és a közösségi élmény kéz a kézben járt. Ha lemaradtál róla, mindenképp nézd meg előző cikkünket is: „Ínycsiklandó ízek és fergeteges hangulat: elkezdődött a II. Bor, Grill és BBQ Fesztivál Dorozsmán!” – ebben részletesen írtunk Ruzsa Roland képviselő megnyitójáról, a Nyisztor György Hagyományőrző Néptánc Együttesről és Peter Srámek koncertjéről. Most viszont jöjjenek a szombati nap legjobb pillanatai – képekben!

- Hirdetés -67ece352efbe0f8cb4c12423

A szombati nap már délelőtt 11-kor beindult, amikor kezdetét vette a szabadtéri sütés: a résztvevők saját alapanyagokkal érkeztek, és barátokkal, családdal közösen varázsoltak parázson sült ételeket. A déli „Dorozsma Pálinkája” díj kiosztása különösen izgalmas volt, a legfinomabb helyi párlatok versenye szoros eredménnyel zárult. A háttérben DJ Jaffa gondoskodott a zenéről, miközben az asztaloknál ízes beszélgetések és jóízű falatozás zajlott.

A nap második felében sem lankadt a hangulat: az AV Acoustic, a Docpiano Band, Várkonyi Tibi és DJ Bigiboy gondoskodtak a zenei élményekről. A Dísz téren felállított Borterász külön kis világgá vált, ahol a látogatók minőségi borokat, pálinkákat és különleges BBQ falatokat kóstolhattak. A gyerekek sem unatkoztak: volt ugrálóvár, csillámtetkó és kézműves foglalkozás – igazi családi fesztivál volt ez, szegedi módra. A legfrissebb képek most mindezt visszahozzák: ne hagyd ki őket!

A barbecue technika története egészen az amerikai őslakosokig vezethető vissza, akik a húsokat nyílt tűzön, lassan sütötték meg, így megőrizve azok szaftosságát és ízét. Később a spanyol hódítók „barbacoa” néven emlegették a módszert, és terjedése elindult a világ minden tájára. Ma a BBQ nem csupán sütési mód, hanem életérzés is – ezt érezhette meg mindenki Dorozsmán, ahol füst, zene és közösség egyesült egy hétvégére.

- Hirdetés -680e79d9efbe0f8cb4d26954

- Hirdetés -680b5d4befbe0f8cb4d0fe42
- Hirdetés -67ece37defbe0f8cb4c12447- Hirdetés -6808a4d3efbe0f8cb4cf627b- Hirdetés -680b3b52efbe0f8cb4d0e85e- Hirdetés -680b3b95efbe0f8cb4d0e896- Hirdetés -680b3c02efbe0f8cb4d0e8fb- Hirdetés -680b3c4befbe0f8cb4d0e93c- Hirdetés -680b5c08efbe0f8cb4d0fd5c- Hirdetés -680e7ac6efbe0f8cb4d269dd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb