Ilyen hangulat uralta a II. Bor-, Grill- és BBQ Fesztivál szombatját Szegeden! Dorozsmán van az egyik legjobb közösség! (fotók)

Szombaton újra megtelt élettel Dorozsma: friss képekkel idézzük fel a II. Bor-, Grill- és BBQ Fesztivál legjobb momentumait! Aki ott volt, most újra átélheti, aki lemaradt, most bepótolhatja, milyen volt együtt ünnepelni a szegedi közösséget egy tányér szaftos BBQ és egy pohár hűsítő bor mellett.
Pénteken írtuk meg, hogy elstartolt a II. Bor-, Grill- és BBQ Fesztivál Kiskundorozsmán, ahol a gasztronómia és a közösségi élmény kéz a kézben járt. Ha lemaradtál róla, mindenképp nézd meg előző cikkünket is: „Ínycsiklandó ízek és fergeteges hangulat: elkezdődött a II. Bor, Grill és BBQ Fesztivál Dorozsmán!” – ebben részletesen írtunk Ruzsa Roland képviselő megnyitójáról, a Nyisztor György Hagyományőrző Néptánc Együttesről és Peter Srámek koncertjéről. Most viszont jöjjenek a szombati nap legjobb pillanatai – képekben!
A szombati nap már délelőtt 11-kor beindult, amikor kezdetét vette a szabadtéri sütés: a résztvevők saját alapanyagokkal érkeztek, és barátokkal, családdal közösen varázsoltak parázson sült ételeket. A déli „Dorozsma Pálinkája” díj kiosztása különösen izgalmas volt, a legfinomabb helyi párlatok versenye szoros eredménnyel zárult. A háttérben DJ Jaffa gondoskodott a zenéről, miközben az asztaloknál ízes beszélgetések és jóízű falatozás zajlott.
A nap második felében sem lankadt a hangulat: az AV Acoustic, a Docpiano Band, Várkonyi Tibi és DJ Bigiboy gondoskodtak a zenei élményekről. A Dísz téren felállított Borterász külön kis világgá vált, ahol a látogatók minőségi borokat, pálinkákat és különleges BBQ falatokat kóstolhattak. A gyerekek sem unatkoztak: volt ugrálóvár, csillámtetkó és kézműves foglalkozás – igazi családi fesztivál volt ez, szegedi módra. A legfrissebb képek most mindezt visszahozzák: ne hagyd ki őket!
A barbecue technika története egészen az amerikai őslakosokig vezethető vissza, akik a húsokat nyílt tűzön, lassan sütötték meg, így megőrizve azok szaftosságát és ízét. Később a spanyol hódítók „barbacoa” néven emlegették a módszert, és terjedése elindult a világ minden tájára. Ma a BBQ nem csupán sütési mód, hanem életérzés is – ezt érezhette meg mindenki Dorozsmán, ahol füst, zene és közösség egyesült egy hétvégére.