
Szeged most forróbb, mint valaha – és nem (csak) a fesztiválhangulat miatt, hanem mert tombol a nyár ezerrel. A városban sétálva egyetlen gondolat jár a fejedben: hol van egy hűvös hely, ahova beülhetsz egy igazán frissítő italra? A válasz: Napfény Műterem. Egy hangulatos mediterrán terasz, ahol két italkombó verte ki nálunk a biztosítékot – a szó legjobb értelmében.
Tombol a hőség, izzik a város, de a belváros szívében ott vár rád egy mediterrán terasz, ahol két ital egyszerre hűt le és varázsol el: a gyümölcsöktől roskadozó, illatos erdei jegestea és a kávéfanok titkos álma, a vaníliafagyival és tejszínhabbal turbózott jegeskávé. Ha elviselhetetlen a 35 fok, ide menekülj!
Az erdei gyümölcsös jegesteának nem az a bolti, sablonos íze van – ez full gyümölcs, ezerrel. Áfonya, málna, ribizli, meg még ki tudja mi minden, amiből egyetlen korty is képes úgy lehűteni, mint egy Balaton-ugrás. Hideg, illatos, gyümölcsös, és iszonyat friss – totál nyári must-have.
Amitől pedig még a kávéellenesek is meghajolnak: jegeskávé vaníliafagyival és tejszínhabbal. Minden benne van, amit egy forró délután kívánsz. Hideg kávé, krémes fagyi, rajta egy jó nagy adag tejszínhab – desszertnek is elmegy, de ha úgy vesszük, ez simán egy nyári életmentő.
És hogy hol tudod ezeket kipróbálni? Egy mediterrán hangulatú, menő kis teraszon, a belváros szívében. Zöld növények, napsütés – ha nem tudnád, azt hinnéd, valahol Toszkánában vagy. De nem, Szegeden vagy, és pont ez benne a legjobb.
Tudtad egyébként, hogy a jegestea és jegeskávé már a 19. század óta hódít világszerte? A nyári túlélőkészlet része volt már akkor is – csak akkor még nem volt ilyen stílusosan tálalva, mint itt a Napfény Műteremben.