Favágóleves, for the win: fergeteges hangulatú pedagógus napot tartott a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a Maros partján

Rendhagyó, főzőversennyel egybekötött pedagógus napot tartott nemrég a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum: a hozzájuk tartozó hét szakképző intézmény négy városban folytat oktatási tevékenységeket, legyen szó nyolcadikosok által választható, vagy éppen felnőttképzésről. Az év végéhez közeledve a HSZC szeretett volna köszönetet mondani a saját oktatóinak, így egy fergeteges hangulatú, legfőképpen családi napra hasonlító közös főzéssel ünnepeltek, ahol 14, pedagógusokból álló csapat mérte össze a tudását.
A Maros Kalandpark területe adott otthont nemrégiben a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum pedagógus napjának, ahol a hozzájuk tartozó hét intézmény csapata versengett egymással. A csapatoknak egy szabadon választható ételt kellett csak elkészíteniük, ezt pedig a a megmérettetés végén egy három főből álló zsűri értékelte, míg a verseny végén a legjobb csapat a HSZC (Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum) “Büszke Séfe” címet zsebelhette be. A bíráló bizottság egyik tagja az az összetéveszthetetlen orgánummal rendelkező Sági Szilárd volt, akinek a hangját a Hal a Tortán című televíziós főzőműsorból ismerheti az ország. Szilárd több kört is tett a versenyzők között, mielőtt kiértékelte volna az általuk főzött finomságokat, egy-egy tippet, tanácsot is adva nekik sütés-főzés közben.
A MAROS KALANDPART MINDEN ADOTTSÁGÁT KIHASZNÁLHATTÁK AZ OKTATÓK
A főzőverseny mellett az oktatóknak rengeteg más programra is volt lehetőségük, ugyanis a Maros Kalandpark minden adottságát kihasználhatták a fantasztikus hangulatú hétköznap délelőtt alkalmával, legyen szó akár a kalandpályáról, vagy éppen a Canopy-ról, melyek segítségével a Maros folyó felett lehet átsiklani. Az első helyet végül egy úgynevezett favágó leves, vagyis egy újragondolt tárkonyos raguleves érdemelte ki, melyet a csongrádi Sághy Mihály Technikum oktatói dobtak össze. A fergeteges hangulatú pedagógus napon mi is ott voltunk, érkezünk is az esemény aftermovie-jával, amiben
- Kincses Tímea főigazgatót,
- Sági Szilárd gasztrokibicet,
- és Ambrus Norbertet, az intézmény kancellárját is kérdeztük.
Ha pedig karrier, vagy szakmaváltáson gondolkodsz, esetleg továbbtanulnál, akkor nézz körül a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum képzései között IDE KATTINTVA, vagy kövesd be a Facebook oldalukat ITT!