Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: gyere el egy időutazásra szerda délután!

Nemcsak egy valódi időutazásra invitálunk ma, hanem a Random Szerda koncertjét is elhozzuk neked, hogy ez a délután se teljen eseménytelenül. Természetesen, ha az elektronikus zenéért rajongsz, akkor is tartogatunk neked egy kis meglepetést.

IRÁNY AZ IDŐGÉP!

A Ludwig Múzeum megújult gyűjteményi kiállítása, az Időgép, egyszerre invitál más korszakokba, más tájakra, de a műalkotásokon keresztül felfedezhetőek benne az időn és téren átívelő közös vonások, amelyeket mi is észrevehetetlenül hordozunk magunkban: családi történetek, amelyek az identitásunk szerves részét képezik, a kisebbséget, – ezáltal a társadalom egészét – érintő kérdések, a szocializmus el nem múló jelenléte, a városi emlékezet terei és a Marc Augé által definiált nem-helyek, ahol nap mint nap megfordulunk. A ma 17:00-kor kezdődő online tárlatvezetés során a velünk élő és bennünk sűrűsödő örökségekkel foglalkozhatunk.

STREAMKONCERTET AD A RANDOM SZERDA

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatja fel.

Minden koncerten az instrumentális, fúziós zene születésének megismételhetetlen pillanatait élhetik át a hallgatók. A jammelés hagyományain alapuló sorozat gyorsan meghódította a város improvizatív zenére nyitott közönségét. Az online buli 17:00-kor kezdődik.

A RÉGIMÓDI TÖRTÉNETTEL ÉRKEZIK A SZIGLIGETI SZÍNHÁZ

Szabó Magda így írja le a mű születésének előzményét: „Anyámat 1967-ben vesztettem el, azt hittem, sose lesz belőlem ép ember a temetése után. Hogy valahogy talpra álltam, férjemnek köszönöm, aki azzal a szelíd mondattal idézett vissza reális életünkbe: „Rajtad mindig a munka segített, miért nem élsz a magad gyógyszerével?”

A lebilincselő történetben nem csupán a tündér-édesanya elevenedik meg, hanem a merev és eltökélt nagymamák, a bohém dzsentri nagypapa, a tudálékos nagynénik és a kálvinista Róma többi jellegzetes figurája is. Az online előadás 17:30-kor kezdődik.

IZGALMASNAK TŰNIK A CREAM OF SOUNDS IS

A Cream of Sounds egy hosszú folyamat végeredményeképpen született meg a 2018-as év elején. A három alapító, Dunajcsik ‘thedunaj’ Tamás, Becker ‘Bæcker’ Gábor és Bulóczki Gergő indították útjára a sorozatot. Mindhárman több éve jelen vannak az éjszakai életben, ki-ki a saját rögös útján jutott el idáig és tisztult le, hogy milyen stíluson belül képzeli el a jövőjét.

A stream ingyenes, csak kattints erre a linkre február 17-én este 7-kor és már indul is.

ÉLD ÚJRA A KÉT LEGENDÁS TENISZEZŐ RIVALIZÁLÁSÁT A DUNA TV-N!

Wimbledon, 1980. Évtizedek óta a legcsapadékosabb nyár. Mindenki várja, hogy a világ első számú teniszezője, Björn Borg megszerezze az ötödik wimbledoni bajnoki címét. De csak kevesen tudnak a színfalak mögött zajló drámáról: a mindössze 24 éves Borg az összeomlás határán áll: fásult, kimerült, kételyek gyötrik. Eközben kihívójának, a húszéves John McEnroe-nak feltett szándéka, hogy letaszítja a trónról az eddigi bajnokot… A Borg/McEnroe 21:30-kor kezdődik a Duna TV-n.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb