- Hirdetés -68089a56efbe0f8cb4cf5ca4
- Hirdetés -68089a30efbe0f8cb4cf5c8b
Gasztro

Két szegedi finomság is a döntőben – eldőlt, ki nyeri a 2021-es Magyarország Cukormentes Tortája versenyt!

- Hirdetés -6800dd71efbe0f8cb4cc162f

Kedden tartották az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjét a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete székházában. Az eredmény egyelőre titok: a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győzteseit augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és augusztus 20-tól az ország számos cukrászdája árusítja majd. A legjobb öt közé két szegedi remekmű is bekerült, a REÖK Cukrászda Havasi Málna és Szeszélyes Dió című költeményei is sanszosak a győzelemre.

KÉT SZEGEDI TERMÉK IS DÖNTŐS VOLT AZ IDÉN, HOGY NYERTEK-E, MÉG TITOK

- Hirdetés -67ece352efbe0f8cb4c12423

A 2021-es versenyt az tette igazán izgalmassá, hogy két szegedi termék is bekerült a döntő ötösfogatába, mindkettő a REÖK és DELIMO Cukrászdák (a kettő gyakorlatilag ugyanaz, az utóbbi az előbbi “kistestvére”, az ÁRKÁD Szeged felső szintjén) remekműve.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a következő torták jutottak be idén:

- Hirdetés -68088d1cefbe0f8cb4cf554c
  • Beszterce rózsája – Füredi Krisztián, Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső
  • Erdei Nimfa – Karikó Orsolya, Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös
  • Havasi Málna – Novák Ádám-Csonka László, REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged
  • Szedresem – Dr. Veres Ildikó, AMI Süti, Monor
  • Szeszélyes Dió – Novák Ádám-Dovalovszky Barbara, REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10. alkalommal rendezte meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan kreációk is a zsűri asztalára kerültek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, édesburgonya, kuszkusz, köles, tápiókagyöngy alkotott izgalmas ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal, mint a szeder, a málna, a barack és az eper. A verseny célja, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra.

Forrás és fotók: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

- Hirdetés -68089d04efbe0f8cb4cf5e2c
- Hirdetés -67ece37defbe0f8cb4c12447- Hirdetés -6800de98efbe0f8cb4cc16f7- Hirdetés -6800dee1efbe0f8cb4cc1727- Hirdetés -6800df77efbe0f8cb4cc178e- Hirdetés -6800dfb7efbe0f8cb4cc17c4- Hirdetés -6800e27fefbe0f8cb4cc1989- Hirdetés -6800faacefbe0f8cb4cc286b- Hirdetés -68088d40efbe0f8cb4cf5567

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb