Mindenmás

Napi pakk: gyönyörű napsütésben startol el az utolsó Szent István téri kézműves és borpiac

Sok – sok napsütésben lesz részünk a hét utolsó munkanapján is Szegeden és, ha már végeztél a melóval rögtön indíthatod is a hétvégét a Szent István téren, ahol ma startol el az utolsó kézműves és borpiac! De tovább dübörög az EB is: a svédek a szlovákokkal csapnak össze délután, majd a horvátok a csehekkel mérkőznek meg, este pedig az angolok a skótok ellen játszanak. Készítsd be a hideg söröd és hangolódj a hétvégére a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Arnold, Levente, Kamilla, Márk, Márkus, Eufémia és Dezdemóna nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 153 éve, 1868 – ban Megszületett Vitéz nagybányai Horthy Miklós, a Magyar Királyság kormányzója.
  • 106 éve, 1915 – ben megszületett F. Györffy Anna grafikusművész, illusztrátor (Mosó Masa mosodája).
  • Ma 79 éves Sir Paul McCartney a Beatles alapító tagja, az Angol Királyi Trón lovagja, zeneszerző, énekes.
  • Ma 78 éves Marton Éva, Kossuth-díjas operaénekesnő, a Nemzet Művésze.
  • 70 éve, 1951 – ben megszületett Sax Gyula sakkozó, nagymester, sakkolimpiai bajnok.
  • Ma 59 éves Kováts Adél, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő (A Hídember; Csocsó, avagy éljen május 1-je!).
Fotó: szinmuveszetunkklubja.network.hu
  • 42 éve, 1979 – ben Jimmy Carter, amerikai elnök és Leonyid Brezsnyev egyezményt írt alá a támadó fegyverek korlátozásáról.
  • 1 éve, 2020 – ban 47 éves korában meghalt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó.
Fotó: magyarhirlap.hu

SOK – SOK NAPSÜTÉSSEL ÉS 33 FOKKAL ROBBAN BE A HÉTVÉGE SZEGEDRE

Ma is sok-sok napsütésben lesz részünk Szegeden, amit időnként fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatnak. Számottevő csapadék viszont nem várható. Hajnalban 15-17 fok lehet, majd napközben már 30-33 fokot is mérhetünk Szegeden!

MÁTÓL 5 – 5 FORINTTAL DRÁGUL A BENZIN ÉS A GÁZOLAJ ÁRA SZEGEDEN

Pénteken 5-5 forinttal drágul a benzin és a gázolaj – írja a holtankoljak.hu. Mint olvasható, júniusban eddig vagy emelkedtek, vagy szinten maradtak az üzemanyagárak a heti kétszeri módosítási alkalom idején.

MA INDUL A HÁRMASHANGZAT FRESKÓ PROGRAM A REÖK – BEN

A mórahalmi Kolo Kulturális Központ egyedülálló országos művészeti programot indít útjára. A Hármashangzat Freskó Program célja, hogy olyan közös produkciók kerüljenek a nagyközönség elő, melyek eddig a művészeti ágak sajátosságai miatt nem jelenhettek meg közös platformokon. Ma a REÖK -Palotában kezdődik a programsorozat, ahol épületvetítés lesz a nyári tárlat alkotásaiból, és egy 50 fős fúvószenekar fog majd játszani. 

MA ELSTARTOL AZ UTOLSÓ SZENT ISTVÁN TÉRI KÉZMŰVES ÉS BORPIAC

Ha szeretnéd még egyszer utoljára belevetni magad a Szent István téri kézműves és borpiac színes kavalkádjába, ez az utolsó alkalom, hogy megteheted, ugyanis a rendezvény elbúcsúzik a szegediektől, június 18 -20 között kerül rá sor utoljára a Napfény városában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb