Közélet

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik (frissítve)

Pedofil-törvény, foci EB, gazdaság-újraindítás… három téma, amit szerintünk érinteni fog Orbán Viktor a soron következő péntek reggeli Kossuth Rádió interjújában. Indul a beszélgetés, a legfontosabb bejelentésekkel folyamatosan jövünk!

07:35 VAN POTENCIÁLISAN 3 MILLIÓ BETEG MAGYAR

“Hamarabb szereztünk vakcinát, mint a többi uniós állam, az oltások tekintetében van egy másfél-két hónapnyi előnye Magyarországnak, viszont aggaszt, hogy van 3 millió ember, aki nem oltatta be magát” – kezdte Orbán Viktor a ma reggeli beszélgetést. Ha a közvetlen veszély enyhül, a magyar úgy van vele, megvagyunk, nem kell az oltás – mondta a miniszterelnök, aki szerint a 3 millió be nem oltott, akik potenciálisan beteg emberek lehetnek.

07:40 A GYEREKEK SZEXUÁLIS NEVELÉSE KIZÁRÓLAG A SZÜLŐKRE TARTOZIK

Melegellenes a törvény? – tette fel a kérdést Nagy Katalin. Orbán Viktor erre azt mondta, mindenkinek érdemes elolvasni a törvényt. “Legyünk annyiban megengedők, hogy ebben leginkább a melegek véleménye számít. Nekünk nem tűnik annak, a melegeknek annak tűnik. Azt javaslom, olvassák el” – mondta a kormányfő, majd hozzá tette, ez a törvény a gyermekek védelméről szól, nem a 18 éven felüliekről. Ez egy szabad ország, mindenki úgy él, ahogy akar” – mondta a miniszterelnök, aki szerint a törvény kiindulópontja az, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik.

07:44 INDUL MAJD KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁS A PEDOFIL-TÖRVÉNY MIATT?

“A 18 évet ki kell várni, és akkor mindenki dönthet arról, mit akar csinálni. Az iskolának és az államnak a szülők jogait tiszteletben kell tartani. Az EU jövőjéről szóló vita is arról dönt, hogy ki dönt a gyermekek neveléséről” – nyilatkozta a kormányfő, aki nem tart attól, hogy kötelezettségszegési eljárás indul a törvény miatt.

07:58 A GAZDASÁG RUGALMASSÁGÁT KORLÁTOZÓ INTÉZKEDÉSEK NEM JÓK

“Most képesek vagyunk a versenytársainknál olcsóbban és jobb minőségben élelmiszert és ipari terméket eladni, ebből él az ország” – mondta Orbán Viktor, aki szerint az adóemelés az életszínvonal romlását hozná.

07:51 AZ ELFOGADOTT KÖLTSÉGVETÉSRŐL

Orbán Viktor szerint az elfogadott költségvetés helyes, ezért megszavazta. “Általában is igaz, hogy keresni kell azokat a lehetőségeket, amikor minél több kérdésben be tudjuk vonni az embereket. Most különleges helyzetben vagyunk, de a közhangulat azt mondja, hogy nem zökken vissza az élet a korábbi keretek közé” – tette hozzá. Valamilyen változás lesz.

07:54 MIGRÁCIÓ: ROSSZ DOLOG

A migrációról azt mondta a kormányfő, hogy a jövő heti uniós csúcson is téma lesz ez. “Óriásit nőtt a migrációs nyomás, így ismét előkerült a kötelező átvétel. A migráció rossz dolog, és az alapeszméje is rossz dolog” – nyilatkozta. Mint mondta, a migrációt kibocsájtó országokon kell segíteni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb