Sport

Breaking: Kárász Anna és Kopasz Bálint a kajak-kenu sportág örökös bajnokai lettek!

A tokiói olimpia és paralimpia után négy új név került fel a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) dicsőségfalára, amelyen az örökös bajnokoknak állítanak emléket. Az MVM Szeged VE tokiói bajnoka, Kárász Anna és az algyői klasszis Kopasz Bálint is megkapta ezt a kitüntető címet, amelyet azok a versenyzők érdemelnek ki, akik legalább öt világbajnoki címet szereznek és aranyérmesek lesznek az olimpián vagy paralimpián.

Az idén nyáron időrendben…

  • Kopasz Bálint,
  • Tótka Sándor,
  • Kárász Anna,
  • majd a paralimpián diadalmaskodó Kiss Péter Pál tett eleget a kívánalmaknak, illetve a már korábban is örökös bajnok Bodonyi Dóra neve mellé ezúttal került oda a márványtáblán az öt karika.

EZ VOLT AZ IDÉN 80 ÉVES SZÖVETSÉG MÁSODIK LEGEREDMÉNYESEBB OLIMPIAI SZEREPLÉSE

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke a hétfői eseményen köszöntőjében kiemelte, hogy a tokiói volt az idén 80 éves szövetség második legeredményesebb szereplése, 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmemmel megnyerték a sportági éremtáblázatot és a pontversenyt is az olimpián, a paralimpián pedig az első aranyérmüket gyűjtötték be.

“Ez egyértelműen mutatja a sportág erejét. Gratulálok az új örökös bajnokoknak!” – mondta.

EGY ÉLŐ LEGENDA KÖSZÖNTÖTTE KOPASZ BÁLINTOT

Kopasz Bálint K-1 1000 méteren diadalmaskodott Tokióban – Varga Ádámot megelőzve -, ebben a számban, amelyet királyszámnak is neveznek, ezt megelőzően legutóbb 1968-ban, Mexikóvárosban született magyar győzelem Hesz Mihály révén. Kopaszt a nagy előd méltatta, aki meghatódva beszélt utódaihoz. “Gratulálok Nektek, átvettétek a stafétabotot” – mondta a 77 éves legenda.

“ANNA ÓRIÁSI KÜZDŐ”

A négyessel tokiói bajnok Kárász Annát és Bodonyi Dórát Hüttner Csaba szövetségi kapitány, illetve a háromszoros olimpiai bajnok, már visszavonult Szabó Gabriella méltatta. Előbbi felidézte a szegedi versenyző pályafutásának legfontosabb állomásait, és azt, hogy sokszor kellett sérülés után visszajönnie.

“Anna óriási küzdő, és amikor lehetőséget kapott, mindig kihozta magából a maximumot. Nagyon megérdemelte, hogy felkerüljön a neve a táblára” – fogalmazott Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A hétfői ünnepséget követően immáron 58 név szerepel a sportág örökös bajnokai dicsőségfalon. Kíváncsi vagy, mik voltak Kárász Anna első gondolatai a díjátadót követően? Íme:

Forrás és fotók: Origo, MTI, MVM Szeged VE

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb