Közélet

Egyelőre nem tervezik, hogy életbe lépjen a kijárási tilalom

Pedig egyre többen és egyre hangosabban suttognak róla. Ám, ahogy az MTI írja, a kormány továbbra sem tervezi és a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs továbbra sem javasolja kijárási tilalom bevezetését vagy városok, településrészek lezárását – közölte a törzs ügyeleti központjának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bár Szegeden is sokan követelnék a kijárási tilalmat, elsősorban az idős emberek védelmében, a kormány és az operatív törzs szerint ez egyelőre nincs napirenden (Fotó: Szabó Dávid)

Lakatos Tibor hozzátette: a hatósági házi karantén ellenőrzésének hatékonyabbá tételére viszont lesznek intézkedések. Hozzátette: összesen 3065 hatósági házi karantén van jelenleg az országban, ezeket összesen 8293 alkalommal ellenőrizték.

Az üzletek nyitvatartási korlátozásának betartását is vizsgálták, eddig 7 esetben szabtak ki helyszíni bírságot és 9 esetben tettek szabálysértési feljelentést.

Lakatos ismertette: az operatív törzs csütörtöki ülésén azokat a kérdéseket vizsgálták, amelyek segítenek a felkészülésben egy tömeges megbetegedés időszakára.

Példaként említette a kórházi kapacitás áttekintését annak érdekében, hogy mindenki, aki orvosi segítségre szorul, megkaphassa az ellátást. Hozzátette: továbbra is érvényben vannak azok a korlátozó intézkedések, amelyeket a kormány bevezetett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb