Sport

Eredményesnek bizonyult a Szegedi Tisza Squash SE projektje

Véget ért a Szegedi Tisza Squash SE, Szentes önkormányzata, valamint a két szerb intézmény együttműködésében létrejött, Aktív Lányok elnevezésű projekt. Ennek célja a lányok sporttevékenységének és testmozgásának támogatása volt, utolsó mozzanata pedig a járványhelyzethez alkalmazkodva egy videókonferencia lett.

A konferencián Marko Adamovics projektmenedzser, az újvidéki ifjúsági és sporttitkárság képviselője, Rózsa Sándor kutatásvezető, pszichológus, valamint a Szegedi Tisza Squash SE részéről Németh István szakértő, a szentesi önkormányzat képviseletében pedig Lantos Sándor projektmenedzser vett részt.

Az előadásokat csaknem száz érdeklődő nézte és hallgatta végig, testnevelők, edzők, sportvezetők és szülők. A szervezők az összes néző részére elküldték a módszertani füzet elektronikus változatát, ami hasznos tippeket ad, hogy a legjobban lehessen segíteni a lányok sportolását.

Fotó: squashclub.hu

A kétéves program során jelentős kutatómunka valósult meg, emellett egy módszertani füzet készült tanárok és edzők részére akik workshopok kereteiben ismerkedtek meg az eredményekkel. A lányok részére sportági bemutatók, demóedzések és testnevelési órák megtartására sporteszközöket is biztosítottak a szervezők. Mentorprogram lebonyolítására, valamint egy applikáció elkészítésére is sor került, utóbbiban megtalálhatók a lányok számára sportolási lehetőségeket kínáló egyesületek adatai.

Az Aktív Lányok konferencia visszanézhető az ActiveGirls.eu oldalon, a további információk is ott találhatók. A projekt a Magyarország – Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb