Sport

Újabb szegedi büszkeség: Olasz Anna világkupa-bronzérmes lett a magyar váltóval

Olasz Anna váltó bronzérmes lett a nyílt vízi világkupa setubali nyitányán – adta hírül a HAÁSZ SZUE. A szegedi olimpikon mellett Rohács Réka, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid volt a magyar kvartett tagja.

“Az egyre erősebb áramlás miatt különösen nehéz verseny volt, egyben jó gyakorlás a világbajnokságra, ugyanis látjuk, hogy miben kell még javulni. A váltóverseny egész más lesz a hazai rendezésű vb-n, ugyanis ez lesz az első futam a nyílt vízi programban” – nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője és a nyílt vízi szakág szövetségi kapitánya.

A világkupa egyéni viadalán Olasz Anna 11. helyen zárt, a női mezőny legjobb magyar versenyzőjeként.

“Az év eddigi legjobb eredményét érte el Anna, ugyanis ilyen körülmények között remek teljesítmény a 11. hely. Olyan áramlások és hullámok voltak itt, hogy egyes szakaszokon az úszók szinte álltak a vízben. A hazai világbajnokságon a Lupa-tó ennél sokkal jobb körülményeket garantál majd a mezőnynek. Látszik, hogy Anna egyre jobb formában van, de az is, hogy idén még nem tudtunk nyílt vízen edzeni, így a hátralévő egy hónapban még bőven lesz teendőnk” – értékelte tanítványa egyéni teljesítményét Gellért Gábor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb