Mindenmás

Megmozdult a föld a szomszédban: 5,2-es erősségű földrengés volt Romániában (frissítve)

Hétfő délután 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát, sérültekről és károkról nincs információ. Nem sokkal később egy gyengébb, második rengés is történt – közölte a Román Földtani Intézet a TrasTelex szerint.

A jelentetésben azt írják, hogy helyi idő szerint 16:58-kor a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát. A rengés 15 kilométeres mélységben történt, epicentruma Gorj megyében, Olténia városában volt. Az Új Magyar Szó online arról számolt be, hogy kolozsvári szerkesztőségükben is érezni lehetett a földmozgást. “Az asztalokon lévő monitorok billegni kezdtek és a számítóképek fémdobozai beremegtek” – írták.

NEM ÉRKEZETT SEGÉLYHÍVÁS

A Rendkívüli Helyzetek Főfelügyelősége közölte, hogy a hétfő délutáni romániai földrengés következtében „nem érkezett hívás 112-es egységes segélyhívószámra, és nem jelentettek vagyoni károkat vagy áldozatokat”. A földtani intézet szerint több településen is érezhető volt a földrengés. Nem sokkal később közölték azt is, hogy egy újabb, a Richter-skála szerinti 3-as erősségű földrengés történt hétfőn helyi idő szerint 17:21-kor a Gorj megyei Olténiában.

FRISSÍTVE: HORVÁTORSZÁGBAN IS RENGETT A FÖLD

Földrengés volt Horvátországban hétfő délután – derül ki a természeti jelenségekkel foglalkozó szakportál friss cikkéből, amely szerint Sziszektől 13 kilométerre délre mozdult meg a föld, 4-es erősségben. Mindez azért is érdekes, mert pont egy hete a török-szír határon végzett iszonyú pusztítást egy 7,8-as földrengés, ma pedig egy másik balkáni országban, Romániában is mozgást regisztráltak: 5,2-es erősségben rengett a föld Zsilvásárhely környékén. Mindkét mai földmozgás relatíve közel volt a magyar határhoz, egyes beszámolók szerint Békés megyében érezni is lehetett a romániai földrengést.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb