Sport

Reagált Pádár Niki klubja a kizárásra: hidegzuhanyként érte őket, mindezt nehéz elhinniük

“Keressük a szavakat”- így kezdte Facebook bejegyzését a Szegedi Úszó Egylet, Pádár Niki klubja. Szinte hidegzuhanykért érte, nem csak őket, de a szegedieket is, mikor kiderült, hogy a versenyző bemozdult a rajtnál, emiatt nem versenyezhetett tovább.

A HAÁSZ SZUE versenyzője, Pádár Nikolett 200 méter gyorson remekül kezdett: ötven méter után másodikként, féltávnál harmadikként fordult, majd 1:57.37-es idővel ért célba, ami összesítésben 12. helyet eredményezett volna, vagyis sima továbbjutást a középdöntőbe. Ezután jött a váratlan fordulat: a szegedi úszó neve mellett megjelent a DSQ felirat, tehát kizárták a versenyből.

“Az M4 Sport kommentátora a “hidegzuhany” kifejezést használta az élő közvetítésben, hiszen nem akartuk elhinni, amit az olimpiai előfutam után a Paris La Défense Arena eredményjelzője mutatott“- írta a klub Facebook oldala.

Pádár Niki bemozdult a rajtnál. A visszajátszást figyelve, már látható volt a mozdulat, ahogyan az is, Niki miként korrigálta villámgyorsan. Apró mozzanatról volt tehát szó, de a rajtkő érzékelője ezt a minimális mozdulatot is észrevette.

“Elképesztően ritka az ilyen eset, óriási pech. Nem csoda, hogy hivatalos nyilatkozat nincs, Nikit még nem lehetett szóra bírni. Ezt most meg kell emésztenie. Nehéz lesz, de ezúton is üzenjük: a SZUE-család veled van, mindannyian erőt és kitartást kívánunk!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb