Kikapcs

A legjobbak között a DELIMO-REÖK Cukrászdák párosa: hamarosan kiderül, hol zárnak a Magyarország Tortája versenyen

Kismillió díjat zsebelt már be a DELIMO és REÖK Cukrászdák párosa az elmúlt évek során, de nincs megállás, a héten akár már a következőt is kitehetik a polcra: augusztus elsején, csütörtökön az ország egyik legimpozánsabb épületében, a Parlamentben derül majd ki, hogy a döntőbe jutott legjobb hat desszert közül melyik lesz idén az ország tortája.

Természetesen a legjobbak között szerepel a DELIMO és REÖK Cukrászda Fekete Gyöngy alkotása is, amelyet Domonkos Noémi és Novák Ádám cukrászmesterek álmodtak meg és hoztak létre, az ahhoz tartozó cukrászi precizitással. Első körben a 31 nevezett desszert közül választotta ki a legjobb hatot a Magyar Cukrász Ipartestület, de az igazán nagy nap a csütörtöki lesz, ugyanis

kiderül, hogy pontosan hanyadik helyen zár a DELIMO és REÖK Cukrászdák közös koncepciója, a Fekete Gyöngy torta

ezzel pedig arra is fény derül majd, hogy melyik ínycsiklandó desszert lesz az idei évben az év tortája, valamint az év cukormentes tortája.

SZUPERÉLELMISZER, MINT TEMATIKA

A szervezők idén a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra hívják fel a figyelmet, ezért a 2024-es verseny tematikája a szuperélelmiszer volt. Olyan új, kreatív tortákkal lehetett nevezni, melyek jellegzetes, meghatározó ízeit az alábbi alapanyagkosarakban felsorolt, hazai szuperélelmiszernek számító alapanyagok alkotják. Ennek értelmében az alábbi alapanyagkosarakból minimum kettő alapanyagot fel kellett használni a nevezett tortáknál: 

  • Bogyós gyümölcsök: áfonya, feketeribizli, csipkebogyó, szeder;
  • Gabonák, magvak: kendermag, lenmag, tönköly, köles;
  • Zöldségek: cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya;
  • Olajos magvak: dió, mandula, tökmag, mogyoró;

Felhasználásra javasolt további alapanyagok voltak még a homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé, zab.

Augusztus 1-jén, azaz csütörtökön tehát kiderül, hogy odaér-e a dobogóra a DELIMO és REÖK Cukrászdák alkotása, az eredményről beszámolunk a Szeged365.hu-n!

REÖK Kézműves Cukrászdát itt találod:

Szeged, Magyar Ede tér 2.

Delimo Cukrászdát pedig itt:

Árkád Szeged, Londoni körút 3.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb