MindenmásVideo365

Első alkalommal tartottak tematikus rendőr napot az ÁGOTA® Táborban

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek és fiataloknak rendezett 27. ÁGOTA® Tábor sok olyan meglepetésprogramot tartogatott, amikre még azok sem számíthattak, akik már több ízben is részt vettek ezen a különleges nyári rendezvényen. Az ÁGOTA Közösség nyári tábora közel 3 évtized után, hagyományainak őrzése mellett is meg tudott újulni.

Ilyen újdonság volt idén az a tematikus bűnmegelőzési nap is, amelyen kicsik és nagyok, fiúk és lányok egyaránt izgatottan vették ki a részüket. A gyermekek többek között kommandósokkal találkoztak, közelről is megleshették a rendőrautót, a vezetéstechnikai sátorban kormány mögé ülhettek és az úgynevezett részeg szemüveget is kipróbálhatták.

A tematikus rendőri programon nyolcszáz, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermek és fiatal vett részt. Az esemény illeszkedett a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, valamint az ÁGOTA® Alapítvány között 2023-ban megszületett együttműködési megállapodáshoz.

A bűnmegelőzési nap hatalmas élményt jelentett a fiataloknak, ugyanis sokan közülük rendvédelmi pályára készülnek, olyan is akadt köztük, aki nyomozó szeretne lenni. A pálya iránt érdeklődő fiataloknak különösen izgalmas volt a nap, hiszen végre egészen közelről láthattak bele például a rendőri munka rejtelmeibe. Az energiák felszabadításáról ráadásul Schobert Norbert fitneszedző közös reggeli tornája gondoskodott.

Forrás: ÁGOTA Közösség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb