Mindenmás

Napi pakk: 30 fokkal és szeles időjárással telik majd a szombati munkanap Szegeden, Janza Kata születésnapján

Ma sem fogunk fázni Szegeden, a Napfény városában 30 fokkal hasítunk bele a hétvégébe. Ma ünnepli Janza Kata, musical színésznő a születésnapját, akit többször is láthattunk már a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán, és jelenleg is városunkban van, hiszen visszatért a Szabadtéri színpadára. Apropó: ma munkanap van, így fizetős a parkolás és nem hétvégi menetrend szerint járnak a trolik Szegeden! Igyál egy jó kávét és kezdd a mai napot is a Szeged365-tel, meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS JANZA KATA SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Hermina, Ágost, István, Kamélia, Lídia és Teréz nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 161 éve született Gárdonyi Géza magyar író, újságíró (Egri csillagok),
  • 98 éve Tony Bennett, sokszoros Grammy-díjas amerikai jazz énekes (I Left My Heart in San Francisco),
  • 62 éve Kalocsai Zsuzsa, Jászai Mari-díjas operettprimadonna, színésznő, énekesnő, érdemes művész,
  • 61 éve James Hetfield amerikai gitáros, énekes, a Metallica alapító tagja,
  • 52 éve pedig Janza Kata énekesnő, musical színésznő, aki egyébként jelenleg is Szegeden van, hiszen a Rebecca musical egyik fontos szereplője!

SZELESEBB LESZ AZ IDŐJÁRÁSUNK

Szombaton napközben az ország nagy részén sok napsütésben bízhatunk, Szegeden sem kell esőtől tartanunk. Az északnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lesz. Kora reggel 14-21, napközben 26-31 fokot mérhetünk.

MA MUNKANAP VAN, ESZERINT JÁRNAK A TROLIK IS

“Ne feledje! Utazásnál, parkolásnál vegye figyelembe, hogy 2024. augusztus 3. (szombat) munkanap” – emlékeztet a Szegedi Közlekedési Kft a közösségi oldalán, ahol azt is kiemelték, hogy a troli- és villamosjáratok is tanszüneti munkanapi menetrend szerint közlekednek. Mindezek mellett a parkolás is fizetős lesz a városban.

LÁTHATJUK A SZŐREGI CSATÁT!

Magyar és külföldi hagyományőrző honvédek részvételével emlékeznek ma a szőregi csatára, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik utolsó ütközetének 175. évfordulója alkalmából. Szombaton délelőtt katonai tiszteletadás mellett koszorúzzák meg a csata emlékművét Szeged-Szőregen, a Hősök terén. Majd délelőtt két közeli faluban, Tiszaszigeten és Újszentivánon tartanak katonai bemutatót a hagyományőrző honvédek, mások mellett a Sorgyalog Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tagjai. A további programok:

HAVAS BOLDOGASSZONY BÚCSÚT TARTANAK SZEGEDEN

A hétvégén tartják a Havas Boldogasszony nagy búcsút – a dél-alföldi katolikus közösség egyik legjelentősebb ünnepét, a szeged-alsóvárosi ferences templomban, az eseményhez kapcsolódva a népi vallásosság egyik legfontosabb kutatójára, Bálint Sándor néprajztudósra is emlékeznek.

MADNESS GIRLS NIGHT A HUNGIBAN

Ha úgy érzed szükséged van egy kis megőrülésre, akkor ne habozz, ez a Te estéd lesz, ugyanis a Hungiban Madness Girls Night lesz.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb