Szegedi Arcok

A Legszegedibb Tanító, azaz Plesi bebizonyította: bármiből lehet hangszer! Először egy sütőrácson, majd egy processzor hűtőjén tolta a muzsikát a Délvidék Házban (videóval)

60 év három napban címmel szerveznek Rocktörténeti Műhelytábort Szegeden, aminek a részletes programja is elkészült már és mint megtudtuk, az előkészületekkel is igencsak jól állnak a szervezők. Ma kilestünk a helyszínre, ahol jó hangulat és egy rögtönzött örömzene fogadott minket. Dr. Rock, azaz a Legszegedibb Tanító díjas Pleskonics András tolt is egy kis hangolódó muzsikát, és bebizonyította: bármiből lehet hangszer!

Plesi, a szegedi tábor és a rocktörténet atyja először egy sütőrácson, majd egy processzor hűtőjén tolta a muzsikát a Délvidék Házban, természetesen beatbox-os zenei aláfestéssel. Mutatjuk:

@szeged365

Dr. Rock bebizonyította: bármiből lehet hangszer! Javában készülnek a Rocktörténeti Műhelytáborra Szegeden!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

PÉNTEKEN START

Mint megírtuk, 60 év három napban címmel szerveznek Rocktörténeti Műhelytábort, az esemény augusztus 9-én kezdődik, és a Délvidék Házban gyűlnek össze a rockimádók Szegeden. A szegedi Védőháló Egyesület több, mint másfél évtizede, rendszeresen megszervezi a programot, ami kezdettől fogva az SZTE népszerű Rocktörténet kurzusának kiegészítése és egyben egy kortárs nevelési módszer továbbadására is alkalmas stúdiummá vált.

“A cél továbbra is az, hogy a fiatalokat segítsük kulturális orientációjuk, zenei műveltségük terén, egyszersmind, hogy átadjuk a kortárs nevelés korszerű szellemét és hatékony módszerét a következő pedagógus és közművelődést gyakorló nemzedékeknek. A közös stúdium és az alkotómunka olyan közösségi szituációkat jelent, amely kötődést és tehetségük kibontakoztatásához is jó lehetőséget teremt a fiatalok számára” – áll a szervezők leírásában. A tábor részletes programját itt találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb