Szegedi ArcokVideo365

Legszegedibb Szegediek best of: Pleskonics András, a Legszegedibb Tanító: “a zene a legjobb gyógymód”

Talán nincs is olyan ember Szegeden, aki ne ismerné Pleskonics András alias Dr. Rockot, a Szegedi Tudományegyetem legendás rocktörténelem kurzusának oktatóját, aki december 9-én, a 2023-as Prágai Látszerészet + Boutique Optique bemutatja Legszegedibb Szegediek közönségszavazás díjátadóján a Hungi Vigadóban vehette át a Legszegedibb Tanítónak kijáró elismerést. Cikkünkben az ő ünnepi gondolatait osztjuk meg veletek. Ezúttal rendhagyó módon a díjat átadó, a 2022-es év Legszegedibb Zenésze, a Belmondo frontembere, Czutor Zoltán is köszöntötte videónkban a Tanár Urat.

DR. ROCK 1034 SZAVAZATTAL NYERTE MEG KATEGÓRIÁJÁT

Nincs is annál felemelőbb érzés, ahogy a 220.000 általatok leadott szavazat alapján köszönthettük városunk büszkeségeit, köztük Pleskonics András alias Dr. Rockot, aki az idei évben 1.034 vokssal megnyerte a Legszegedibb Tanító kategóriát.

A ZENE A LEGJOBB GYÓGYMÓD

“A hetedik X-et is behúztam ezen a nyáron. Kiszámoltam, hogy összesen 37 évet töltöttem itt. Azután összeszoroztam a két számot, 37X365, így összesen 13 500 körül jött ki, ennyi napot töltöttem itt Szegeden. Ehhez képest tényleg zéró, amit csináltam, mert nem értem el semmit. De eljutottam a számolásban oda, hogy jó ez a hetes, a hetedik X. Gyakorlatilag 70 év zenehallgatás, és zenerajongás. És rájöttem arra, egyetlenegy jelmondatom van, ha ezt itt hagyhatom örökül, hogy a zene jó minden pedagógiára. Ha bármi gondja, vagy baja van a pedagógiának, akkor próbálja meg zenével orvosolni. Én pontosan ezt teszem és szerintem ezért vagyok sikeres, ezért vagyok népszerű” – árulta el Pleskonics András.

CZUTOR ZOLI: HA VALAKI MEGÉRDEMLI EZT A DÍJAT, AKKOR AZ A PLESI

Czutor Zoltán, a 2022-es év Legszegedibb Zenésze is elismerését fejezte ki a Tanár Úr érdemei előtt. “Azt gondolom, hogy Plesi nagyon sokat letett az asztalra, és nemcsak arról van szó, hogy Szegeden, a Szegedi Tudományegyetemen, hanem mindarról, amit ő csinál már 18 éve a könnyűzene oktatása területén. És ez nem csupán a könnyűzenei kultúrát, lexikális információkat jelenti, hanem ez egy életszemlélet, egy életérzés, amit tanít, ami a 20. század és a 21. század elejének a közgondolkodását alapvetően befolyásolta. Ez olyan sok és akkora ajándék, amire nem lehet azt mondani, hogy semmi. Az ember normálisan mindig zavarba jön attól, ha kap egy díjat, mindig azt gondolja, hogy akkor valamit kell csinálni, meg kell felelni. Ha valaki megérdemli ezt a díjat, akkor az a Plesi” – mondta el Czutor Zoli.

Videónkban hallgasd meg te is Plesi, alias Dr. Rock, a 2023-as Legszegedibb Tanító és Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere, a 2022-es év Legszegedibb Zenészének ünnepi szavait:

@szeged365

Legszegedibb Szegediek best of: Pleskonics András, a Legszegedibb Tanító: “a zene a legjobb gyógymód”

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

ITT TEKINTHETED VISSZA A DÍJAZOTTAK GONDOLATAIT A GÁLÁRÓL

A Legszegedibb Szegediek díjátadó gáláján Dr. Rokszin Richárd, a Legszegedibb Gyógyító, Nagy Péter, a Legszegedibb Sportoló, Détári Vilmos, a Legszegedibb Jótevő, Balázs-Piri Soma, a Legszegedibb Zenész, Csatai Gergő, a Legszegedibb Művész és Józsáné Fehér Mária, Petra anyukája, a Legszegedibb Édesanya is elmondta nekünk ünnepi gondolatait, melyeket alábbi cikkeinkben olvashatsz, nézhetsz vissza:

EGY EXTRA KÖSZÖNET, A VÉGÉRE

A Legszegedibb Szegediek a projektet támogató szegedi vállalkozásoknak köszönhetően lehet 100%-ban politikamentes, független. Köszönjük Nektek,

Prágai Látszerészet, Boutique Optique by Prágai, FerroÉp, BioHair Napfény, Zengő Alföld, TISZABUSZ Plusz, Global 21, Trója Ételbár és Hummusz Terrace, REÖK Kézműves Cukrászda, Global Fitness, Sziget Lakópark, Context Szeged, Garden Bistro and Beach, Global Fitness Spinning és Aerobic, Dress Code for Men, Rozmaring Étterem, Szabó Klímatechnika, Concept Bistro.

Fotók: Lénárt Ferenc

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb