Mindenmás

Fiatalok őrült versenyzése pusztítást okozott a Hosszú utcán, egy hajszálon múlt az életük!

Súlyos baleset történt tegnap este a Hosszú utcán, az Auchan felőli részen. Fiatalok gyorsulási versenye kis híján tragédiába torkollott: az autó sofőrje kidöntött egy közlekedési táblát, egy beton alapú áramos dobozt, egy villanyoszlopot és még a sarkon lévő ház kerítését is megrongálta. Az anyósülésen ülő ember élete csak hajszálon múlt, a légzsákok nyíltak, az ajtó leszakadt. Elképesztő felelőtlenség!

Nem ez az első alkalom, hogy a Hosszú utca a felelőtlen sofőrök ámokfutásának színtere lett. Az ilyen esetek komoly veszélyt jelentenek a helyi lakosokra és az utcán közlekedőkre egyaránt. Nagyon remélem, hogy a képek láttán a fiatalok is rádöbbennek: ez nem egy számítógépes játék!

A helyiek egyre jobban aggódnak a hasonló balesetek miatt, és remélik, hogy hamarosan változások történnek az utca biztonsága érdekében. Több lakó is fekvőrendőrt szeretne a lézerközponthoz vezető útra, hogy megakadályozzák a felelőtlen sofőröket a versenyzésben. Az ilyen esetek után mindannyiunk felelőssége, hogy felhívjuk a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára, hiszen a következő ilyen baleset talán már nem végződik ennyire szerencsésen.

Tudtad? A balesetek száma jelentősen csökkenhet, ha a közlekedésbiztonsági intézkedések, mint a fekvőrendőrök vagy a közlekedési táblák figyelemfelkeltőbb elhelyezése, megfelelően meg vannak valósítva. Egy tanulmány szerint a fekvőrendőrök akár 40%-kal is csökkenthetik a sebességtúllépésből adódó balesetek számát az érintett területeken. Ezért is lenne fontos, hogy a Hosszú utcán is mielőbb ilyen intézkedéseket hozzanak a hatóságok.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb