Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: örülünk Szeged? Augusztus 20-án látványos tűzijátékkal ünnepelünk, erről kérdeztük most a véleményeteket

Idén ötnapos lesz az Államalapítás Ünnepéhez kapcsolódó programsorozat, mely során augusztus 20-án este látványos tűzijátékkal ünnepeljük az Államalapítás Ünnepét. A színes, fényes égi parádé azonban országszerte nagyon megosztja az embereket, így Szegeden is. Többen úgy gondolják, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben lenne jobb helye is a tűzijátékra fordított összegnek, mások az állatok védelmében mondanának inkább le a látványos, de nagy hanghatással járó show-ról, megint mások viszont úgy érzik, állandóan rohanó világunkban jó néha kicsit megállni, s csak ünnepelni, gyönyörködni a színes fényekben. Legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban erről faggattunk titeket, mi a véleményetek nektek a témában.

ÉLŐ KONCERTEK, KÉZMŰVES VÁSÁR ÉS GASZTRONÓMIAI PIAC SZÍNESÍTI A RENDEZVÉNYT

Augusztus 16-án, pénteken délután veszi kezdetét az öt napos rendezvény a Széchenyi téren, ahol élő koncertek, gyermekműsorok, fúvószenekari találkozó és utcabál is várja a szórakozni vágyókat. Természetesen nem csak a programok színesítik majd az ünnepet, ugyanis a Széchenyi tér igazi kézműves és gasztronómiai piaccá változik. A borászatokon kívül kisüzemi sörfőzdék, vendéglátósok és kézművesek is várják a kilátogatókat. 

AUGUSZTUS 20-ÁN DÍSZÜNNEPSÉG LESZ AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ALKALMÁBÓL

Augusztus 20-án, délután négy órától veszi kezdetét a díszünnepség a Széchenyi téren, ahol fellép Fekete Gizi színművész, és a Tiszavirág Néptáncegyesület csoportjai, ünnepi beszédet mond Gál Béla, Szeged város díszpolgára, valamint koszorúzás is lesz az István és Gizella szobornál. Este pedig látványos tűzijátékkal koronázhatjuk meg Államalapításunk ünnepét Szegeden.

Szegedi Pletykák rovatunkban erről faggatunk most titeket, örültök annak, hogy lesz tűzijáték, vagy szerintetek lenne jobb helye is az arra szánt összegeknek:

RAKPART LEZÁRÁS ÉS KÉSZPÉNZES FIZETÉS

Az előző évekhez hasonlóan körülbelül 12 perces égi, káprázatos fényjáték emeli a programsorozat záró napján a hangulatot. A tűzijáték este 9 órakor veszi kezdetét, ám a rakpart közlekedésében már korábban változásokat vezetnek be. Mint megtudtuk, a Huszár Mátyás rakparton augusztus 20-án, reggel 8 órától megállási tilalom lép életbe, délután 5 órától pedig lezárásra kerül a rakpart, melyet majd a tűzijátékot követően 22:30-tól adnak vissza a forgalom számára.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb