MindenmásVideo365

Így álmodták meg a Sziget Lakóparkot: egy helyet, ahol a nyugdíjas évek gondtalanok! Exkluzív interjú a Zengő Alföld tulajdonosával! Mutatjuk a már eladott otthonokat is! (videó)

A tiszaszigeti Sziget Lakópark megálmodása mögött az a vágy állt, hogy a nyugdíjasok békés és biztonságos környezetben élhessék le éveiket. Putnik Ljubomir, a Zengő Alföld Kft. ügyvezetője mesélt nekünk a kezdeti tervekről, és arról, hogyan valósították meg az álmot.

Legutóbbi látogatásunkkor már bemutattuk a Sziget Lakópark aktuális állapotát és szolgáltatásait, most viszont mélyebben elmerülünk a lakópark történetében és céljaiban. Beszélgetőpartnerünk ezúttal Putnik Ljubomir, a Zengő Alföld Kft. ügyvezetője, aki a kezdeti tervekről, álmokról és a lakópark valódi céljáról mesélt nekünk. Ha lemaradtál az előző cikkünkről, érdemes visszanézned, hogyan indult el ez a nagy projekt:

A Sziget Lakópark megálmodása egy egyszerű, de annál fontosabb céllal indult: biztosítani az idősebb generáció számára egy olyan helyet, ahol a nyugdíjas éveiket biztonságban és békében élhetik le. Putnik Ljubomir hangsúlyozta, hogy a legnagyobb probléma, amivel az idősebb korosztály szembesül, az a magány. Ezt a problémát orvosolni kívánva döntöttek úgy, hogy egy olyan lakóparkot hoznak létre, ahol a lakóknak nemcsak saját, élhető területük van, hanem közösségi életet is élhetnek.

A lakóparkban nagy hangsúlyt fektettek a közösségi terek kialakítására. A lakók számára elérhető lesz egy tágas TV szoba, kártyaszoba, valamint társalgó, ahol a mindennapokat közösségi programokkal színesíthetik. Ljubomir elmondása szerint, több nyugdíjas klubbal is beszéltek, mielőtt elkezdődött a projekt, és egyértelműen kiderült, hogy hatalmas az igény az ilyen közösségi terekre. A lakók itt nemcsak pihenhetnek, hanem aktív közösségi életet is élhetnek.

A Sziget Lakópark nem csupán egy lakóhely, hanem egy közösség, ahol mindenki megtalálhatja a saját helyét. A lakások jelenleg 28.900.000 Ft-ba kerülnek, és ezért az árért egy 42 négyzetméteres ingatlant kapunk, hozzá tartozó terasszal és udvarrésszel. Hamarosan emelkedni fognak az árak, ezért érdemes még most hívni őket, hogyan lehet lekötni ilyen kedvezményes áron. A park célja, hogy az idősek számára biztonságos és gondtalan életteret biztosítson, ahol nem kell aggódniuk a mindennapi élet nehézségei miatt.

Tudtad, hogy a lakóparkok koncepciója az 1960-as években indult el, amikor az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a nyugdíjasok életminőségének javítására? Azóta világszerte egyre több ilyen közösség jött létre, különösen a nagyvárosok közelében.

Kapcsolatfelvétel:

www.szigetlakopark.hu
+36 30/228-0181
+36 30/664-4739
[email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb