Kikapcs

Alkotói-kurátori tárlatvezetéssel búcsúzik a Reök-palota Rezonancia című kiállítása

Alkotói-kurátori tárlatvezetés zárja BOLDI és Incze Mózes Rezonancia című kiállítását. Augusztus 30-án, pénteken 17.00 órától a Munkácsy-díjas festőművész Dr. Nátyi Róberttel, a REÖK vezető kurátorával közösen vezeti körbe az érdeklődőket az egyedülálló festészeti-szobrászati tárlat alkotásai között.

Hamarosan véget ér a szegedi Reök-palota Rezonancia című kiállítása. A nyár folyamán BOLDI Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész és Incze Mózes Munkácsy-díjas festőművész alkotásainak izgalmas kölcsönhatása teremtett különleges hangulatot a szecessziós kultúrpalota termeiben. A jeles képzőművészek egyedülálló tárlata exkluzív tárlatvezetéssel búcsúzik a művészetkedvelő közönségtől.

Augusztus 30. pénteken 17.00 órától nyerhetnek majd betekintést az érdeklődők a két alkotó művészi világába, ismerhetik meg együttműködésük és a páratlan kiállítás létrejöttének kulisszatitkait.

A LÁTOGATÓK SZAKÉRTŐI VEZETÉSSEL TAPASZTALHATJÁK MEG A KIÁLLÍTOTT MŰALKOTÁSOK NYÚJTOTTA ÉLMÉNYT

Az egy óra hosszú séta résztvevői szakértői vezetéssel tapasztalhatják meg a letisztult, gömbölyded alakzatokból formázott, tükörsima felületű márvány- és bronzszobrok és a viszonyítási pontokat nélkülöző világokban a művészettörténet hagyományait és a modern élet kihívásait egyaránt megidéző festmények összecsengését, párbeszédét.

Dr. Nátyi Róbert, az SZTE BBMK dékánja, az Összművészeti Központ vezető kurátora a művészettörténész nézőpontjából világítja meg a két alkotó munkásságát – mindkettejüknél könnyedén felfedezhető a folytonosság egyes alkotóművészeti tradíciók, művészi eljárásmódok és a nagyon is mai tartalom, egyedi megfogalmazásmód között. A művészek közül Incze Mózes képviseli majd az alkotói szemléletet, részletesebben is beavatva a jelenlévőket egy-egy alkotás megfejtési lehetőségeibe, és a közös munka hátterébe.

Előzetes regisztráció, további információ ITT érhető el.

OKTÓBER ELEJÉTŐL LÁTHATÓ MAJD A REÖK-PALOTA KÖVETKEZŐ KIÁLLÍTÁSA

A nyár folyamán látható kiállítások után a Reök-palota tárlatainak sora Részegh Botond csíkszeredai születésű magyar grafikus-, festőművész válogatásával folytatódik majd, amely október elejétől várja a művész kirobbanó energiával és zsigeri nyerseséggel megalkotott, költészetet, történelmet, metafizikát, a művészettörténet nagyjait és a művész tulajdon, élő kortársi tapasztalatait megidéző alkotásaival a közönséget.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Reök-palota

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb