KikapcsVideo365

Egy éjszaka Olaszországban – különleges borvacsora a Szeged Novában, amiről nem akarsz lemaradni! (videó)

Képzeld el, hogy egy éjszakára Olaszországba csöppensz, miközben Szegeden maradsz! A Szeged Nova Étterem szeptember 20-án egy lenyűgöző olasz borvacsorát rendez, amely során a legfinomabb olasz borok és ételek kerülnek az asztalra. Vallai Béla sommelier irányításával garantáltan emlékezetes ízutazásban lesz részed. Ne hagyd ki ezt a különleges estét, ahol a borok és fogások tökéletes harmóniában találkoznak! Nézd meg a videós kedvcsinálót, és foglalj asztalt, mielőtt minden hely elfogy!

Egy igazi olasz gasztronómiai élmény vár rád Szegeden szeptember 20-án! A Nova A’la carte Étterem ezen a pénteki estén egy különleges Olasz Borvacsorát szervez, amely tökéletes lehetőség arra, hogy egy éjszakára elrepülj Olaszország kulináris világába – anélkül, hogy elhagynád Szegedet. Vallai Béla, a neves sommelier vezeti az estét, biztosítva, hogy az olasz borok és fogások tökéletes összhangban legyenek egymással.

A borvacsora egy pohár friss Prosecco Valpiana Superiore Valdobbiadene D.O.C.G. Brut welcome itallal indul, ami garantáltan felfrissít, és megadja az alaphangulatot az est további részéhez. Az előétel egy klasszikus Caprese, fenyőmaggal és paradicsomvízzel, amelyhez a Dolia Nova Rosada 2022-es bora párosul Szardíniából. Ez az ízkombináció már önmagában felér egy utazással a Földközi-tenger szigeteire.

Az est folytatásában a meleg előétel érkezik: a különleges Carbonara ravioli Szent Jakab kagylóval és Pancettával, amelyet két különböző borral, a Cantina di Ruscio Ludico Pecorino és a Montemajor Quattronotti Negroamaro-val kísérnek. Az ízek itt egyszerre tradicionálisak és újszerűek, tökéletes harmóniát teremtve az ételek és borok között.

A főétel pedig az est csúcspontja: Saltimbocca, azaz borjú pármai sonkával, amelyet babbal és quinoával tálalnak. Az ízélményt a Fellini Primitivo Di Manduria bora teszi tökéletessé, ami Olaszország legjobb vörösborai közé tartozik. És ha mindez nem lenne elég, a desszert is egy olasz klasszikus: a Cannolo mangóval, fehércsokival és kókusszal, amely mellé Zardetto Prosecco D.O.C. Extra Dry bor dukál.

A részvételi díj mindössze 17,900 Ft, ami tartalmazza az összes fogást és a hozzájuk illő borokat is. Az asztalfoglalás egyszerű: online a www.szegednova.hu oldalon, személyesen a Nova Étterem cukrászpultjánál, vagy telefonon keresztül a +36 30/373 82 02-es számon.

Nézd meg az eseményhez készült hangulatos kedvcsináló videónkat, hogy még jobban ráhangolódj erre az olasz kulináris élményre. Foglalj asztalt mielőbb, mert a helyek gyorsan fogynak! Ne maradj le Szeged egyik legizgalmasabb gasztroeseményéről!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb