Közélet

Mindenki nyugodjon meg! Megyénkben szerencsére egyelőre nem kell félni az áradásoktól, de sajnos a szomszédban egy egész város került víz alá

Nem kell tartanunk az árvízveszélytől a Tisza mentén, Csongrád-Csanád vármegyében sem. Mindeközben az osztrák főváros már tegnap víz alá került. Autókat és szinte mindent vitt a nagy sebességű árvíz nem csak Bécsben, de az egész országban.

Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója a Rádió 88-nak elmondta, az Alsó-Tisza vízrendszerében nem indultak meg jelentősebb árhullámok a csapadékos idő következtében, így készültség elrendelésére nem volt szükség. A jelen helyzetben az időszaknak megfelelő kisvizi állapotok figyelhetők meg, így az előrejelzések szerint továbbra sem kell tartanunk a folyó áradásától.

MINDEKÖZBEN A SZOMSZÉDBAN PUSZTÍT AZ ÁRVÍZ

A víz szintje a Wien folyón a Kennedy-hídnál, Bécs nyugati részében egy nap alatt vasárnap reggelre 50 centiméterről 2,26 méterre emelkedett – idézi az osztrák katasztrófavédelmi szolgálatot az MTI. A víz sétálóutcákat és kerékpárutakat öntött el, a folyóparti éttermek teraszai pedig víz alá kerültek. A part mentén utcákat és egy mélygarázst is elöntött a víz. Bécs három kerületében megszakadt az áramszolgáltatás, és részlegesen felfüggesztették két bécsi metróvonalon a közlekedést.

Ezen a brutális videón az látszik, hogy autókat sodort el a nagy sebességgel zúduló folyó Ausztriában:

@szeged365

Megyénkben szerencsére egyelőre nem kell félni az áradásoktól, de sajnos a szomszédban egy egész város került víz alá!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Sajnos az ország területén vannak olyan települések, melyek igazán veszélyben vannak. Mi is beszámoltunk arról, mely megyékben várják felkészülve az áradást:

Forrás: Economx.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb