Szegedi ArcokVideo365

Minden elismerésünk a szegedi bajnokoknak! Így köszöntötte a Szegedi Vízisport Egyesület olimpikonjait és paralimpikonjait

Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület szeptember 16-án ünnepélyesen köszöntötte a nyári és kora őszi világversenyeken eredményesen szerepelt sportolóit, valamint edzőiket. Hétfő délelőtt a Hunguest Hotel Szegedben tartott eseményen részt vett az olimpiai ezüstérmes Nádas Bence, az olimpiai 4. helyezett Kiss Ágnes és Nagy Bianka, a paralimpián versenyző Boldizsár Dalma és Suba Róbert is, valamint Birkás Balázs is, aki 4. helyezett lett K-1 férfi 200 méteren az üzbegisztáni Szamarkandban, az olimpia műsorán nem szereplő számok kajak-kenu világbajnokságán.

Magyarország 6 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzéremmel zárta a párizsi olimpiai játékokat. Büszkeségünkre az MVM Szegedi Vízisport Egyesület bajnokai remekül szerepeltek. A szegedi Nádas Bence a férfiak mezőnyében kajak kettesben ért el ezüstérmet, a Nádas Bencét és Kuli Istvánt is a soraiban tudó férfi kajak négyes a 7. helyen futott be az 500-as döntőben, a szegedi Kiss Ágnes összesítettben 11. lett, míg a szintén szegedi Nagy Biankával kenu kettesben a 4. helyen értek be C-2 500 méteren.

A párizsi paralimpián, ahol 15 éremmel, öt arannyal, hat ezüsttel és négy bronzzal zárt Magyarország, szintén fantasztikusan teljesítettek az MVM Szegedi Vízisport Egyesület bajnokai. Varga Katalin óriási balszerencsés módon csúszott le az éremről és lett 4. a KL2 200 méter döntőjében. A rutinos Suba Róbert két számban is indult, mind a kettőben bejutott a döntőbe. Szabó Krisztián tanítványa egy 4. és egy 5. helyezést ért el Párizsban. Paralimpiai újoncunk, Boldizsár Dalma is két számban versenyzett, kenuban 10., kajakban 11. lett összesítésben.

A SZEGEDI VE SZÍNEIBEN SOHA ENNYIEN NEM JUTOTTAK KI KORÁBBAN A VILÁGJÁTÉKOKRA, MINT MOST

Mint ma az ünnepélyes köszöntőn Petrovics Kálmán, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület elnöke elmondta, óriási teljesítmény, hogy a szegedi klub színeiben hét versenyző is kijutott a világjátékokra, hiszen soha ennyien nem jutottak ki korábban. Hihetetlen munka áll valamennyi bajnok mögött, kitartásuk, akaraterejük és teljesítményük méltán lehet példaértékű az ifjabb generációknak, a klub fiatalabb növendékeinek is. Mint az elnök hozzátette, azt sem szabad elfelejteni, hogy a siker mögött mindig ott állnak az edzők is, nélkülük nem lehetnének a bajnokok ott, ahol most tartanak, ezért ez az ünnep, most nekik is szól, mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy sportolóink sikeresen teljesítsenek Párizsban.

Az olimpikonokat és edzőiket köszöntötte még a névadó szponzor részéről Bally Attila, az MVM Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, Dr. Binszki József, várospolitikai alpolgármester, illetve a szegedi klub visszavonult versenyzője, Kárász Anna, olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok kajakozónk.

Videónkban szegedi olimpikonjaink és paralimpikonjaink mesélnek párizsi élményeikről, nézd meg, milyen volt az ötkarikás játékok az ő szemükön keresztül:

Operatőr: Paplogó Marcell

Vágó: Csongrádi Ben

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb