Kikapcs

Büszkeség: Junior Prima Díjat kapott Márkus Luca, az Ezeregy éjszaka Ali(dá)ja

Márkus Luca Junior Prima Díjas! A Szegedi Szabadtéri Játékok Ezeregy éjszaka world musicaljének Ali(dá)ja színház-, film- és táncművészet kategóriában Borsi-Balogh Máté, Kovács Tamás, Mészöly Anna színművészekkel és Nagy Ilka Janka vágóval együtt vehette át a korosztályuk legjobbjai között is kiemelt teljesítményt nyújtó, 30 évesnél fiatalabb művészeknek odaítélt kitüntetést, tudatta az örömhírt közösségi oldalán a Szegedi Szabadtéri.

Az idén négy színművész, Borsi-Balogh Máté, az Örkény István Színház, Kovács Tamás, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, Márkus Luca, a Vígszínház és Mészöly Anna, a Miskolci Nemzeti Színház tagja, valamint Nagy Ilka Janka vágó érdemelte ki az elismerést. A díjjal, amely pénzjutalommal is jár, azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

A díjazottak közül Márkus Lucát már jól ismerheti a szegedi színházszerető közönség, hiszen a fiatal művész páratlan tehetségével már második éve bűvöli el a Dóm tér közönségét az Ezeregy éjszaka world musical Ali(dá)jaként: a furfangos tolvajlány szerepében nyújtott, sziporkázó alakítása hol könnyre fakasztotta, hol mosolyra a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőit.

A Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában 2024-ben tizenhatodik alkalommal adták át, az idei jutalmazottakkal együtt már 116 fiatal magyar tehetségnek ítélték oda az elismerést.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Szegedi Szabadtéri FB/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb