Szegedi ArcokVideo365

Muráti Balázs és Kenderessy Szabó Gábor most 750 hátrányos helyzetűnek segít – jön a Veled Vagyok nap a Szent István téren!

Muráti Balázs, a Balázstúra megálmodója és Kenderessy Szabó Gábor, a Kenderessy Alapítvány alapítója közösen szervezik meg a Veled Vagyok napot, ahol 750 rászoruló lakos kap meleg ételt a Szent István téren. Ez az esemény újabb bizonyítéka annak, hogy Szegeden nemcsak beszélnek az összefogásról, hanem tesznek is érte.

Szeptember 22-én, vasárnap a Szent István téren valami igazán különleges dolog fog történni: a Veled Vagyok nap keretében Muráti Balázs és Kenderessy Szabó Gábor összefogásával 750 ember számára osztanak ki egy tál meleg ételt. Az esemény mögött a Balázstúra és a Kenderessy Alapítvány két elkötelezett vezetője áll, akik mindketten fontosnak tartják, hogy Szegeden összefogjanak, és közösen segítsenek azoknak, akik a legnagyobb szükséget szenvedik.

A Balázstúra keretében Muráti Balázs számos emlékezetes gyalogtúrát teljesített, amelyekkel a jótékonyságra és segítségnyújtásra hívta fel a figyelmet. Egyik legkiemelkedőbb akciója az volt, amikor Szegedről Egerbe gyalogolt több mint 200 kilométert, hogy adományokat gyűjtsön egy súlyos beteg kislány, Anasztázia kezeléséhez. Ezen kívül részt vett olyan rendezvényeken is, mint a Continental Futófesztivál, ahol félmaratont teljesített, ezzel felhívva a jótékonykodásra a figyelmet:

Kenderessy Szabó Gábort már jól ismerhetitek a Szegedi Arcok rovatunkból, ahol még magánemberként mesélt arról, hogyan segít a hátrányos helyzetű családoknak. Azóta megalapította a Kenderessy Alapítványt, amely az átláthatóság és megbízhatóság jegyében „üvegzsebbel” működik – bárki megnézheti, hogy pontosan mire költik az adományokat. Ha lemaradtál a vele készült interjúnkról, itt találod:

A Veled Vagyok nap egy polgári kezdeményezés, amelynek célja, hogy legalább egy napra könnyebbé tegyék a hátrányos helyzetű emberek életét. Az eseményen 750 rászoruló kap majd egy tál meleg ételt. Az ételosztás szeptember 22-én, vasárnap 12:00-kor kezdődik a Szent István téren, de a gyülekezés már fél órával korábban indul. Ha szeretnéd támogatni a kezdeményezést, a Kenderessy Alapítványnak utalva teheted meg, közleményként írd be: „Veled vagyok”.

Kenderessy Alapítvány számlaszáma: OTP 11735005-26094311

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb