KikapcsVideo365

Fejest ugrottunk az Ezerjó Borszaküzlet hatalmas kínálatába: Nagy Péter súlyemelővel kóstoltuk végig a finom nedűket a Bortéren

Beköszöntött az ősz és ez egyet jelent Szegeden: városunk újra a borok fővárosa lett, ugyanis szeptember 18-án, szerdán elstartolt a Bortér. Újra benépesült a Dóm tér a különböző borászok és pincészetek jobbnál jobb nedűivel. Visszatérő vendége már a hatalmas bormustrának az Ezerjó Borkereskedés, mely finomabbnál finomabb nedűit a szegedi borkedvelők már jól ismerhetik, hiszen, ha borról van szó, minőségi italaikkal mindig ott vannak a rendezvényen. Nagy örömünkre most sincs ez másképp, így bízva Eperjesi Péter, az Ezerjó Borkereskedés ügyvezetőjének sokéves tapasztalatában fel is kerestük őket, hogy végigkalauzoljon bennünket a zamatos borok birodalmában. Nem is érkeztünk egyedül, Nagy Péter tizenkilencszeres magyar bajnok súlyemelő is velünk tartott, aki, mint kiderült, nagy hódolója a finom boroknak.

NAGY PÉTER SÚLYEMELŐVEL FEDEZTÜK FEL A FINOM ÍZEKET

Az Ezerjó Borkereskedés már régi motorosnak számít a vasárnapig tartó dzsemborin. A Bortérre is több pincészet repertoárjával érkeztek, melyeket már hagyomány szerint három standon kínálnak a szegedi borkedvelőknek. Nagy Péter súlyemelővel bele is vetettük magunkat az illatozó, gyöngyöző nedűk birodalmába, és kezdésnek Maison Aux Pois pincészet frissítő, könnyed Furmintjával indítottunk. Mint Eperjesi Péter elmesélte, egy viszonylag fiatal pincészetről van szó, de boraikkal nagyon magas minőséget képviselnek. Az aranyló fehérbort kóstolva efelől nekünk sem maradt kétségünk.

MINDEN BORNAK MEGVAN A MAGA IDEJE

Nagy Péter azt is elárulta nekünk, legyen szó a rozéról, fehér, illetve vörösborról, mindegyik nagy kedvence, ám mindegyiknek megvan a maga ideje, mikor melyiket érdemes fogyasztani. Nyáron a rozé és a fehér a legjobb választás, tartja a súlyemelő bajnok, jó hidegen, fröccsként fogyasztva, amikor pedig bejönnek a hűvösebb napok, a testes vörösborok kínálnak nagyszerű élményt az ínyenceknek.

ITT MINDENKI MEGTALÁLHATJA A KEDVÉRE VALÓT

Az új boros élményekhez pedig kitűnő társunk lehet az Ezerjó Borkereskedés, mely mindhárom standjánál a legfinomabb nedűket kínálja a Dóm téri bormámoros estékhez, úgy, mint:

  • a Maison Aux Pois nevű mádi pincészet különleges borait,
  • nem hiányozhatnak a kínálatból a szekszárdi Eszterbauer Borászat illatos nedűi sem, akik az idei Bortérre főleg vörösboraikkal készültek.
  • A Bujdosó Pincészet borai egy kis balatoni hangulatot csempésznek a Dóm téri kavalkádba,
  • míg a Cava pincészet nedűi igazi spanyol életérzést hordoznak magukban minden illatos kortynál.
  • Sokak örömére pedig ismét elhozták Szegedre a Holdvölgy Birtok behízelgő borait is, melyekben a borászok Tokaj esszenciáját foglalták palackba.

Nézd meg videónkat is, melyben Eperjesi Péterrel és Nagy Péterrel indultunk a nagy Dóm téri bormustránkra, s lesd meg velünk az Ezerjó Borkereskedés széles kínálatát:

Ha pedig kedvet kaptál a kóstoláshoz, különleges boraival, három standon egészen vasárnapig vár az Ezerjó Borkereskedés a Bortéren. Keresd Pétert és csapatát a Dóm téren, vagy:

üzletükben Szegeden, a Somogyi u. 11 szám alatt,

illetve weboldalukon IDE kattintva.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb