Szegedi Arcok

Napi korrekt: a Szegedi Borfesztivál kedvenc cigányvendéglőse főzött az árvízi hősöknek

Négyszáz főre készített csülkös babgulyást a budapesti gátakon, az árvízi védekezésben résztvevőknek Ásós Géza és az általa vezetett békési cigány étterem, a Kira vendéglő csapata. A Szegedi Borfesztiválon és a Mars téri piacon hosszú évek óta autentikus cigánykonyhát üzemeltető Ásós Géza és munkatársai szerdám indultak el a fővárosba, hogy a a Fővárosi Csatornázási Művek egyik telephelyén kezdje el a főzést.

A szegediek kedvenc Gézája 50 liter csülkös babgulyást készített 400 főre helyi alapanyagokból, saját költségén.

Mindannyian vettünk már részt árvízi védekezésben, és pakoltunk homokzsákokat. Itt Békésben mi is tudjuk, hogy milyen, amikor jön az ár. Nem felejtettük el, hogy honnan indultunk, ezért kötelességünknek éreztük, hogy segítsük azokat, akik most a gátakon állnak helyt”

– fogalmazott Ásós Géza a BEOL-nak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb