Szegedi Arcok

Az én Borfeszt-sztorim, Ásós Gézával: „a töltött káposztád jobb, mint a szex!”

Nincs Szegedi Borfesztivál Ásós Géza, az ország első cigányvendéglősének házias fogásai nélkül, aki már hosszú évek óta finom étkeivel táplálja a borozásban megéhezett vendégsereget. A gondűző nedűről szóló cikksorozatunk következő megállójában a pacal és a töltött káposzta készítés koronázatlan királya mesél nekünk fesztivál élményeiről.

Fogadjunk, hogy Neked is van egy klassz Borfeszt-sztorid! Írd meg nekünk e-mailben az [email protected], Facebook üzenetben vagy kommentben és nyerd meg a Bortársaság Szeged, a Kontyos Borház, a Classic Grill, a Trója, a Prézli, a Pizza Monkey, a Garden Stég és a Szeged 365 ajándékait!

“MOST IS FELÁLL A SZŐR A KEZEMEN, AHOGY VISSZAGONDOLOK A BORFESZT EGYEDÜLÁLLÓ ATMOSZFÉRÁJÁRA”

A Klauzál tér egyetlen meleg konyhás vendéglátója elmondta, nincs is tökéletesebb helyszín egy ilyen volumenű eseményhez, mint Szeged belvárosa, hiszen a Széchenyi tér egyedülálló atmoszférája utánozhatatlan, ahogy az összeborult platánfák között átszűrődő napfényben a zöld minden árnyalatában táncolnak a falevelek, miközben a tenger morajlásához hasonlóan egyként zúg alatta az árnyékban iszogató látogatók tömege. „Most is feláll a szőr a kezemen, ahogy beszélek róla, minden egyes percét élveztem mindig a Szegedi Borfesztiválnak” – árulta el Ásós Géza.

“A SZEGEDIEK NAGYON BEFOGADÓAK, AKIK NEM AZT NÉZIK, MILYEN SZÁRMAZÁSÚ VAGY”

„Általában a cigányokról nem a legjobb kép él az emberekben, és kell egy kis idő hozzá, hogy megismerjenek minket az emberek. De úgy tapasztaltam, hogy a szegediek mind nagyon befogadóak, akik nem azt nézik, milyen származású vagy, hanem csak az számít, hogy finom a pacal, jó a kiszolgálás, és kedvesek a felszolgálók” – árulta el a vendéglátós, akit a fesztiválozók már évekkel ezelőtt tiszteletbeli szegedivé avanzsáltak.

Forrás: beol.hu

SOHA NEM LÁTOTT TÖMEG ROPTA A TÁNCOT A LAKODALMAS ROCKRA ÉS A ZUMBÁRA A KLAUZÁL TÉREN”

Ásós Gézának rengeteg élménye fűződik a város borünnepéhez. Soha nem felejti el amikor a 3+2 lakodalmas rock együttes lépett fel a Klauzál téri színpadon, hatalmas hangulatot varázsolva a térre. „Akkora tömeg mulatott egyszerre, amekkorát még nem láttam ezen a helyen. Nagyon megmaradt bennem az is, amikor zumba dél – amerikai táncokat adtak elő a nézők bevonásával a fellépők és több száz ember ropta egyszerre, de sose felejtem el az Európai Borlovagrend Szegedi Legátusának felvonulásait sem” – emlékezett vissza a vendéglős.

Fotó: szegediborfesztival.hu

“A GÉZA TÖLTÖTT KÁPOSZTÁJA JOBB, MINT A SZEX!”

Ásós Géza legjobb élményei között felidézte, amikor faházához befutott egy körülbelül 20 fős legénybúcsús társaság, akik mind csak arra vártak, hogy megetesse őket. „Valami brutál élmény volt, mindenki szakadt a röhögéstől” – emlékezett vissza a történetre. De a legjobb sztorit a cigányvendéglős a végére hagyta. Történt ugyanis az egyik Borfesztivál alkalmával, amikor hatalmas sor kígyózott a pavilon előtt, hogy egy 20 év körüli lány, miután megette az ételt, nemes egyszerűséggel beordította a faházba, hogy „a Géza töltött káposztája jobb, mint a szex!” A hölgy ezután nagy tapsot kapott és mindenki jót nevetett az őszinte felkiáltáson. A vendéglős elmondta, ehhez fogható bókot még sose kapott. Bizonyára ezek a jó hangulatú esték is hozzájárulnak ahhoz, hogy Géza második otthonának érzi városunkat és alig várja már, hogy legyen megint Borfesztivál, amelyen természetesen újra megeteti az éhes szegedieket.

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless youtube niches
  2. Visszajelzés: ผลบอล
'Fel a tetejéhez' gomb