Mindenmás

Közösségi szüreti mulatság Gyálaréten: így ünnepeltek a Szegedi ÓVI Gyálaréti Óvodában! Most pénteken pedig az alapítványnak segíthetünk

A Gyálaréti Óvoda ismét bebizonyította, miért a közösség szíve: szüreti mulatság és ovissá avatás a családokkal. Közel 100 résztvevő, vidám gyermekműsorok és a Gyantár együttes zenéje hozta össze a gyálaréti közösséget egy felejthetetlen délutánra.

A Szegedi ÓVI Gyálaréti Óvodában ismét egy különleges rendezvény zajlott, amely igazolta, miért annyira meghatározó a gyálaréti közösség életében. Legutóbb szüreti mulatsággal és ovissá avatással ünnepeltek a családok és gyerekek, ahol a legkisebbeket, a „méhecskéket” és „pitypangokat” avatták ovissá. Az eseményen több mint 100 résztvevő gyűlt össze, hogy közösen ünnepeljen, táncoljon és élvezze a színes programokat.

Az óvoda legutóbb azzal került a hírekbe, hogy elnyerte a „Szeged legjobb óvodája” címet, amit nem véletlenül érdemelt ki. A rendezvény során a Gyantár együttes zenéje adta meg az alaphangot, és a gyerekek vidám műsorokkal szórakoztatták a közönséget. A gyerekek mustot készítettek, csuhébabát alkottak, miközben a szülők közösen élvezhették a házisüteményeket és az egészséges finomságokat. A program végül jóval hosszabbra nyúlt a tervezett időnél, hiszen mindenki annyira jól érezte magát, hogy senki sem akart hazamenni.

A mulatság azonban nemcsak a szórakozásról szólt. Tanács Judit, az óvoda tagintézmény-igazgatója elmondta, hogy az esemény célja a közösség építése és a családok összekovácsolása volt. A szülők, gyerekek és óvónők közösen teremtettek maradandó élményeket, amelyek hosszú időre emlékezetesek maradnak mindenki számára. A következő nagy eseményük a Mihály napi vásár lesz, ahol újabb közösségi programokkal készülnek, és remélhetőleg ismét sokan látogatnak el az óvodába.

Az óvoda pedagógusai idén is különleges programmal köszöntik az őszt és az új nevelési évet: szeptember 27-én, péntek délután Mihály napi vásárt tartanak, amelyre mindenkit szeretettel várnak. Kézműves portékák, finomságok és egy igazán színes közösségi élmény várja a látogatókat, akik a vásár mellett a Cuháré Táncház ingyenes műsorát is élvezhetik. A szervezők örömmel fogadják a gyerekek javára felajánlott kézműves termékeket is, így mindenki hozzáteheti a magáét a közösséghez. Gyálarét szíve az óvoda, ahol az összetartás és a gyermekek iránti törődés évről évre új élményeket teremt.

Gyálarét közössége igazán szerencsés, hogy egy ilyen aktív és szeretetteljes óvoda van a közelükben. Az ilyen rendezvények nem csupán emlékezetes pillanatokat teremtenek a gyerekek és a családok számára, hanem erősítik a közösség összetartását is. Az óvoda továbbra is azon dolgozik, hogy minden programjuk igazi élményt nyújtson, és hogy a családok mindig otthon érezzék magukat náluk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb