Mindenmás

Megáll az ész: külföldre költözött, ezért a kutyáját egy zárt kutyafuttatóban hagyta egy nő Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki külföldre költözése miatt egy zárt kutyafuttatóban hagyta a kutyáját – tudtuk meg az ügyészségtől kedden.

Mint kiderült, a vádirat szerint a nő 2023. decemberi külföldre költözése előtt eredménytelenül próbált gazdát találni a kutyájának és az idő rövidsége miatt állatmenhelyen sem tudta elhelyezni. A nő ezért 2023. december 21. napján a délelőtti órákban az egyik zárt, szegedi kutyafuttatóba vitte az állatot, majd magára hagyta. A kutyát az egyik állatmentő alapítvány még aznap befogta és elszállította.

ÁLLATKÍNZÁS MIATT KELL FELELNIE

A Btk. szerint aki gerinces állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő. A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás vétség elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb