Kikapcs

Hamarosan startol a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden! Már lehet jelentkezni a kritikaírói pályázatra

Idén második alkalommal hirdeti meg kritikaírói pályázatát a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden, amelyre október 7-ig olyan középiskolás diákok és egyetemista hallgatók jelentkezését várják, akik a film mellett érdeklődnek a szövegalkotás, a kritikaírás iránt.

Az október 8. és 12. között megrendezett Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál a magyar és nemzetközi filmeket vegyítő versenyprogram, a workshopok és kitekintő vetítések mellett nagy hangsúlyt fektet a fiatal, film iránt érdeklődő diákok és hallgatók széleskörű bevonására – tudatták a szervezők szerkesztőségünkkel.

LEENDŐ KRITIKUSOK JELENTKEZHETNEK MOST

Mint írták, a fesztivál keretében meghirdetett kritikaíró versenyre elsősorban olyan leendő kritikusok jelentkezhetnek, akik még egyáltalán nem publikáltak, vagy maximum egy éve jelennek meg írásaik bejegyzett sajtótermékekben.

A pályázók három, a versenyprogramban szereplő rövidfilm közül választhatnak egyet, amelyről (szóközzel együtt) 3000-5000 karakter terjedelemben írnak filmkritikát.

Az előző évtől eltérően nincs előzetes jelentkezés, a pályázók a nevezési szándék és rövid bemutatkozás elküldése után kapják meg a három filmet, illetve a lebonyolítás további módjáról szóló információkat – ismertették a közleményben.

SZAKMAI ZSŰRI DÖNT

Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet. A kritikák leadási határideje október 7-e éjfél. A pályázatokat három főből álló, szakmai zsűri bírálja: Bárány Bence (Filmvilág, Filmtett, Puliwood), Buzsik Turner Krisztina (a Filmvilág szerkesztő munkatársa, Filmtett) és Gyöngyösi Lilla (a Filmtekercs főszerkesztője, a Litera szerkesztője, Filmvilág, Filmtett). Az első helyezett 40 ezer forint, a második helyezett 30 ezer forint, a harmadik helyezett pedig 20 ezer forint pénzjutalomban részesül, illetve megjelenési lehetőséget kap a Filmtekercs felületén – áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb