Közélet

Újra akcióba lendült a szegedi születésű Novák Katalin, nem semmi arcokkal szelfizett

Novák Katalin Elon Muskkal és Giorgia Melonival fotózkodott. Mint kiderült, a volt köztársasági elnök arra szeretné rávenni a világ leggazdagabb emberét, hogy támogassa nemrég létrehozott civil szervezetét, az X-Y Worldwide-ot.

Közös fényképet tett közzé Novák Katalin volt köztársasági elnök a világ leggazdagabb emberével, Elon Musk Tesla-, SpaceX- és X-főnökkel, valamint Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel. Az exállamfő saját X-oldalán tette közzé a fotót. “Csak a gyerekek menthetik meg a világot” – írta bejegyzésében Novák.

NOVÁK KATALIN TÁRGYALT IS MUSKKAL ÉS MELONIVAL

A HVG szerint a hármas az Atlantic Council think tank New York-i díjátadóján állt össze egy képre. A gálán Meloni kapta meg a Global Citizens-díjat, amelyet saját kérésére éppen Musk adott át neki. Arról a Mandiner számolt be Novák-közeli forrásokra hivatkozva, hogy a februárban lemondott köztársasági elnök is ezen a rendezvényen vett részt. Mint kiderült, Novák tárgyalt is Muskkal és Melonival, mégpedig azzal a céllal, hogy meggyőzze a techmilliárdost, hogy támogassa néhány hetente bejelentett, a globális születésszám csökkenésének megállítására létrehozott civil szervezetét, az X-Y Worldwide-ot, amelynek vezérigazgatójaként tért vissza a közéletbe. A lap forrásai szerint Novák korábbi, dél-koreai útjához hasonlóan ezt is saját zsebből fizette.

KORÁBBAN IS TALÁLKOZOTT MÁR MUSKKAL NOVÁK

Tavaly szeptemberben, még köztársasági elnökként tárgyalt Novák Katalin Elon Muskkal. “Magyarországon kívül is egyre többen látják, hogy a nyugaton beköszöntött demográfiai jégkorszak az általunk megismert világ végével fenyeget. Hazánk elsőként helyezte a családpártiságot a demográfiai küzdelem középpontjába. Elon Muskkal arról beszélgettünk, mit tehetünk közösen azért, hogy a fiatalok bátrabban merjenek igent mondani a gyermekekre” – írta akkor a közösségi oldalán a szegedi születésű volt köztársasági elnök.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb