Mindenmás

MÁV: hajnali vonatgázolás miatt fennakadásokra lehet számítani a szegedi vonalon

Elütött egy embert a Szolnokról a Nyugati pályaudvarra közlekedő személyvonat Ceglédbercel és Albertirsa között. A baleset fennakadást okoz a vasúti közlekedésben, többek között a Budapest-Szeged vonalon is délelőtt állhat helyre a menetrend.

Hétfőn hajnali 4 óra 4 perckor a Szolnokról a Nyugati pályaudvarra közlekedő S50-es személyvonat (2619) Ceglédbercel-Cserő állomás és Albertirsa között elgázolt egy embert. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a ceglédi hivatásos és az albertirsai önkéntes tűzoltók segítettek a szerelvény körülbelül ötven utasának átszállni a mentesítő járatra. Mint a MÁVINFORM tudatta, a helyszínelés ideje alatt a vonatok ezen a szakaszon csak egy vágányon közlekedhettek. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza és a Budapest-Szeged vonalon pedig megnövekedett menetidőre lehet számítani.

Tájékoztatásuk szerint:

  • A ceglédi vonalon a napközbeni órákban áll helyre a menetrend. Ceglédbercel-Cserő és Albertirsa között befejeződött a helyszínelés, ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok. Az egyik vágányon azonban biztosítóberendezési hiba miatt továbbra is késésekre, rövidebb útvonalon közlekedő elővárosi vonatokra kell számítani.
  • A Nyugati pályaudvarról 6:50-kor Szegedre induló Napfény InterCity (IC 702) 40 perces késéssel közlekedett. Kőbánya-Kispesten másik szerelvénybe kellett átszállnia az utasoknak.
  • A Nyugati pályaudvarról 7:50-kor Szegedre induló Napfény InterCity (IC 712) csak Ceglédtől közlekedik.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza és a Budapest-Szeged vonalon délelőtt állhat helyre a menetrend.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb