Közélet

Gubanc van: százezer elektromos autót hív vissza a Szegedre igyekvő BYD

Gyártási hiba miatt százezer elektromos autót hív vissza a Szegedre érkező BYD. Mint kiderült, a Dolphin és a Yuan Plus modelleket kellett visszahívni, ami a BYD két legnépszerűbb autója.

A BYD hétfőn mintegy 97 ezer elektromos autó visszahívásáról tájékoztatta a kínai hatóságokat. A vállalat a kormányvezérlő egység gyártási hibája miatt döntött így, a jármű tűzveszélyes lehet. A kínai autógyártónak a Kínában 2022 novembere és 2023 decembere között készült Dolphin és Yuan Plus elektromos modelljeire vonatkozik a visszahívás.

A KÉT LEGNÉPSZERŰBB TÍPUST ÉRINTI A HIBA

A BYD arra kéri a kereskedőit, hogy eszközöljék ki a szükséges fizikai javításokat a visszahívott autókban. A közleményt nem tért ki arra, hogy a visszahívott elektromos autók közül kerültek egy exportra is, vagy nem. Az autógyárat különösen érzékenyen érintette a hír, mivel pont a két érintett modell, a Dolphin és a Yuan Plus volt a két legkelendőbb BYD-jármű 2023-ban. Ez a két modell adta a tavaly értékesített 3 millió autó 26 százalékát ki a Kínai Autógyártók Szövetségének adatai szerint – írta a VG. A BYD-ban nem sokszor fordult elő, hogy vissza kellett hívnia tisztán elektromos és plug-in hibrid autóit. 2022-ben a Tang plug-in hibridek egy kisebb tételét hívta vissza az akkumulátorcsomag hibája miatt, amely tüzet okozhatott.

A múlt héten egyébként pont Szegedre látogattak a BYD képviselői, mutatjuk, miről volt szó:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb