Szegedi ArcokVideo365

Ajtóstól rontottunk a Carboland gyárába, hogy meglessük, hogyan készül a KöltözzMa grafitos szigetelése

Habosítógép, harmincszorosára és ötvenszeresére duzzadó alapanyag, amelyet persze a legminőségibb forrásból szereznek be, némi gőzölés és már kész is van az az óriási tömb, amiből a KöltözzMa SiP paneles házainak szigetelése készül. Nem mindennapi túránk volt nemrég a deszki vállalkozás partnerénél, a Carboland-nál, ahol a KöltözzMa grafitos szigetelését gyártják, természetesen a legminőségibb európai alapanyagokból.

Tele robotokkal, okosabbnál-okosabb gépekkel, amit nagyrészt önmaguktól, egy meghatározott módon működnek – nagyjából így tudnánk leírni a Carboland gyárát, ahova pár nappal ezelőtt mi is ellátogattunk. A célunk az volt, hogy meglessük, hogyan készül el a KöltözzMa grafitos szigetelése, amelyről már többször írtunk, de a legfontosabb, hogy az említett dolog felelős azért, hogy a deszki vállalkozás által épített házak megtartsák magukban a hőt. Ez olyannyira sikerül, hogy télen akár egy gyertyával is fel lehet fűteni a KöltözzMa házait, nyáron pedig sokkal több időbe telik, amíg felmelegszik egy ház belső része. A KöltözzMa és a Carboland partnersége nem véletlen, előbbi egyik legnagyobb előnye a gyorsaság, jól bizonyítja ezt az is, hogy pár héttel ezelőtt magyar rekordot állítottak be azzal, hogy 3 óra 41 perc alatt húztak fel egy házat. A Carboland sem lassú, ugyanis a viszonylag rövid idő alatt előállított szigeteléssel nagyjából negyed óra alatt pakolnak tele egy nyerges teherautót, ami már indulhat is a célpontba.

A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIÁVAL, MAGAS MINŐSÉGŰ ALAPANYAGOKBÓL GYÁRTANAK

Mint ahogyan ottjártunkkor Zsemlye Csaba, a Carboland kereskedelmi igazgatója elmondta, a gyors elkészítésnél az is közrejátszik, hogy Magyarországon jelenleg a legmodernebb technológiával gyártanak, magas minőségű, európai alapanyagokból, ha pedig már gyorsaság: azt is megtudtuk, hogy egy műszaknyi idő alatt nagyjából 21 darab házhoz elegendő szigetelést tud legyártani a Carboland csapata, amit később a KöltözzMa használ fel a házak szigeteléséhez. Vannak olyan dolgok, amiket szövegesen nehéz körülírni, így mutatjuk, hogy milyen volt a Carboland-nál tett látogatásunk, videós formában is:

A forradalmian új megoldásokkal dolgozó, tetőszerkezeteket és grafitos MgO SIP paneles gyorsházakat egyaránt építő vállalkozást IDE kattintva találod meg, az oldalukon egy profi kalkulátort is találsz, ahol építkezés előtt pontosan ki tudod számolni, mennyi az annyi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb