Közélet

Indulhat a munka, megalakult az új közgyűlés! Három alpolgármestert is választottak Szegeden

Megalakult az új összetételű közgyűlés Szegeden. Pénteken egyhangú döntéssel Nagy Sándort városfejlesztési, Binszki Józsefet várospolitikai, és Kovács Tamást gazdasági alpolgármesternek választották meg.

Mint megírtuk, a 28 tagú képviselő-testületből tizenkilencen az Összefogás Szegedért frakciószövetség tagjai, hét politikus a Fidesz-KDNP-t képviseli, kettő pedig a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot.

MIHÁLIK EDVIN MARAD A ZÖLD TANÁCSNOK

A képviselők Mihálik Edvint (Összefogás Szegedért) Zöld Város Programért felelős tanácsnoknak, Fodor Antalt (Összefogás Szegedért) családpolitikai, szociálpolitikai és sportügyi feladatokért felelős tanácsnoknak választották. A közgyűlés öt bizottság létrehozásáról is döntött. A pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság elnökévé Polner Eörsöt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét választották, a másik négy testületet az Összefogás Szegedért frakciószövetség tagjai irányítják.

BOTKA LÁSZLÓ SZERINT A LEGFONTOSABB A BYD BERUHÁZÁSA LESZ

A hatodik polgármesteri ciklusát kezdő Botka László programját bemutató beszédében az új önkormányzati ciklus legfontosabb feladataként a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD első európai gyárának megépítését említette. A Magyarország gazdaság történetében is az egyik legnagyobb beruházás érdekében két éve teljes konszenzusban folyik a munka a városban, szoros az együttműködés a kormánnyal és a kormányhivatallal – hangsúlyozta a politikus. A beruházás érdekében minden vállalását teljesített a város, befejeződött a terület lőszermentesítése, régészeti feltárása, a magasfeszültségű vezetékek kiváltása – tudatta a polgármester.

Hozzátette, hogy a napokban aláírja a beruházási terület második ütemének adásvételi szerződését, így minden adott, hogy elindulhasson az építkezés.

KORSZERŰSÍTIK A TÖMEGKÖZLEKEDÉST

A következő évek során folytatják a tömegközlekedés korszerűsítését, a Tisza-part rekonstrukcióját, az önkormányzati intézmények fejlesztését, minden városrészben – a lakossági igényeknek megfelelően – a közterületek megújítását – mondta Botka László. A politikus úgy fogalmazott, az európai uniós források elmaradása soha nem tapasztal bizonytalanságot okoz az országban. A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy a források megérkezésével azonnal elindulhassanak a fejlesztések.

Forrás: MTI. Fotók: Paplogó Marcell

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb