Kikapcs

Lovasi András és Heidl György – egy ritkán látott páros koncertjével, kötetbemutatókkal és felolvasóesttel jön a Magyar Könyvkiadók Napja Szegeden

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a szegedi bölcsészkar legnagyobb rendezvényét, a Magyar Könyvkiadók Napját, a Café Radnótiban. A kétnapos eseményen 16 órától egészen estig neves írók mutatják majd be legújabb köteteiket, de a korábban Esterházy Péter emlékére létrehozott Írók-Filozófusok felolvasóestre is sor kerül, a záróprogram pedig az együtt csak ritkán látott páros, Lovasi András és Heidl György közös koncertje lesz. Az október 8-9-i programok mindegyike ingyenes, a koncert viszont a férőhelyek száma miatt regisztrációhoz kötött.

Mint a szervezőktől megtudtuk, idén kilenc programelemmel fut majd a rendezvény, amely során minden az irodalom köré épül. A bölcsészkar célja, hogy teret adjon a hazai szerzőknek és könyvkiadóknak a bemutatkozásra.

SZAKKÖNYV, SZÉPIRODALOM ÉS KRIMI

“A most már többéves hagyományra visszatekintő rendezvényen könyvekkel, kérdésekkel, izgalmas beszélgetésekkel várjuk az érdeklődőket: olyan módon, hogy a kiadók sokszínű világába is belelássanak, hiszen a rendezvény két napjának délutánján minden órában más-más kiadó kötetei mutatkoznak be. Persze, ennél jóval több kiadó van Magyarországon és a határainkon túl, de így is színes képet rajzolunk: lesz szó szakkönyvről és szépirodalmiról, krimiről és képregényről” – mondta Prof. Dr. Szilágyi Zsófia dékánhelyettes, az esemény főszervezője.

LOVASI ANDRÁS EZÚTTAL HEIDL GYÖRGY TÁRSASÁGÁBAN LÁTOGAT SZEGEDRE

A kötetbemutatókon túl a kar minden évben készül rendhagyóbb, a napokat lezáró programokkal is, ez idén sincs másképp: az első este felolvasóestet tartanak ismert írókkal és filozófusokkal, a második napon pedig Lovasi András (Kispál és a Borz) és Heidl György közös koncertje lesz a záróprogram. Utóbbira a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrálnia kell az érdeklődőknek, de a rendezvény teljes repertoárját díjmentes lehet majd látogatni.

SZÓRAKOZTATÓ ŐSZI PROGRAMOT AKARTAK SZEGEDRE HOZNI

“Igyekeztünk minél több irányba kinyitni a rendezvényt, így az irodalom, a történelem, a vizualitás iránt érdeklődők ugyanúgy találhatnak maguknak programokat, mint azok, akik dalban szeretnek találkozni a versekkel, vagy az éppen keletkező irodalomra kíváncsiak, vagyis neves írók és filozófusok frissen, erre az alkalomra született szövegeit szeretnék meghallgatni” – nyilatkozta a szervező.

Az esemény célja, hogy a kar az egyetemi órák mellett egy szórakoztató őszi programot nyújtson az erre fogékony szegedi és környékbeli közönségnek, és hogy az intézmény a város kulturális életébe ilyen módon is bekapcsolódhasson.

KÖNYV NÉLKÜL NEM ÉRDEMES ÉLNI

“Meg akarjuk mutatni azt, hogy könyv nélkül nem érdemes élni: nemcsak a bölcsészeknek és társadalomtudósoknak, akik ezt jól tudják, de senkinek sem. Ahhoz pedig, hogy könyvek szülessenek, egyszerre van szükség szerzőkre, és a könyvkiadók munkatársaira, szerkesztőkre, korrektorokra, borítótervezőkre, marketingesekre. Az ő munkájuk előtt tisztelegve is hívjuk ezt az eseményt a Könyvkiadók Napjának” – foglalta össze Szilágyi Zsófia.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb