Kikapcs

Ekkora kalandban nem minden gyereknek lehet része! A suliban töltik az éjszakát a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola diákjai, akik reggelre az “Olvasás bajnokai” lesznek Szegeden

Irtó aranyos és izgalmas kis programot talált ki a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a diákjai számára, ugyanis ma este a gyerekek egy részével hatalmas kalandok közepette átolvassák az éjszakát. Angolul, németül és magyarul, egy-egy gyermekkönyvet fognak feldolgozni, zseblámpával éjjel kincset keresnek, közösen megnéznek egy gyermekfilmet, majd a tervek szerint hajnalban nyugovóra térnek a tornateremben.

Vajon hány gyermek mondhatja el magáról, hogy eltöltött egy éjszakát a saját iskolájában Szegeden? Valószínűleg nem sok, azonban most a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felsős tagozatos diákjainak megadatik, ugyanis szuper kis programmal készültek a suliban nekik. A gyerekek már meg is érkeztek az iskolába, majd a következő fél órában be is költöznek a tornaterembe, uyganis itt fognak egy kalandos éjszakát eltölteni.

OLVASSUK ÁT AZ ÉJSZAKÁT!

Az izgalmas programról Kertész Esztert, az intézmény főigazgatóját kérdeztük, aki elmondta, hogy nagy volt az érdeklődés a meghirdetett eseményre, a gyerekek már beköltöztek a tornaterembe, és izgatottan várják az éjszakai programokat. Mert azokból bizony lesz bőven! A közös kis program az “Olvassuk át az éjszakát!” címet viseli és ez nem véletlen, ugyanis kéttannyelvű iskola révén angolul, németül és magyarul is olvasnak majd közösen, egy-egy klasszikus könyv részleteit dolgozzák fel csoportokban. Olyan könyvek kerülnek terítékre, mint a Tom Sawyer, a Robinson Crusoe, A három idegen, vagy A négyszögletű kerek erdő, de Sissiről is fognak olvasni a gyerekek.

ISKOLA MELLETT KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS

A főigazgatótól azt is megtudtuk, hogy az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekeknek az iskolai órák mellett közösségépítő programokat is szervezzenek, ezért döntöttek úgy, hogy egy nagyon régi hagyományt most felélesztenek. A kiválasztott regény-részleteket játékos formában és drámapedagógiai eszközökkel dolgozzák fel a felső tagozatosok, majd kapnak egy feladatlapot. Az est egyik legizgalmasabb része viszont csak ezután jön, ugyanis zseblámpával plüssökre vadásznak majd az iskolában, a legügyesebbek pedig nyereményben is részesülnek. Azt is megtudtuk, hogy a közös filmezés sem maradhat el az estéből, majd remélhetőleg lesz némi alvás is a gyerekek körében!

AZ OLVASÁS BAJNOKAI LESZNEK A GYEREKEK

A főigazgató bevallása szerint nagyon klassz dolognak tartják a programot, hiszen a gyerek és a pedagógus más szerepben találkozik ilyenkor, míg a fiataloknak igen muris, hogy együtt tölthetik az időt az iskolában éjszaka. A gyerekek reggel oklevelet is kapnak majd, ők lesznek az “Olvasás bajnokai” Szegeden! Csak gratulálni tudunk a pedagógusoknak és az iskolának, sok-sok ilyen hasznos, és izgalmas program kell Szegedre!

Köszönjük a fotókat a főigazgatónak, Kertész Eszternek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb