BlogVideo365

Szeged365 BYD teszt: megpadlóztuk a Prágai Látszerészet környezettudatos, céges autóját, erre jött a TRAM-TRAIN… (videóval)

Olyan orra van, mintha kereszteztünk volna egy begőzölt kínai kung-fu szerzetest és egy Dél-Kínai Tengerben ficánkoló delfint, az összes ajtójára gitárhúrokat (!!) szereltek és a legkisebb gázadásra is akkorát lép előre, mint Michael Jackson hátra. A Hónap Verdája rovatunk keretein belül a Prágai Látszerészet és a Boutique Optique új céges autóját, egy teljesen elektromos BYD Atto 3-at vittünk el egy tesztkörre, az úti célunk pedig – természetesen – az épülő, szegedi BYD gyár volt. Imádtuk az orrát, a Bárdosi Sanyi módjára bukfencező kijelzőjét, a Master of Puppets-et játszó gitárhúrjait, viszont hosszú percekig kerestük a kilincset (és lettünk a kínai-szegedi SUV fogjai), mire leesett, hogy egy ajtóra szerelt hangfalba rejtették őket a cég formatervezői.

Január 30-án kezdődött el a BYD szegedi gyárépítésének első szakasza, az üzemben a kínai óriás elektromos autói készülnek majd kifejezetten az európai piacra. Mint a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Botka László polgármester társaságában megszólaló Vang Csuan-fu a BYD elnöke kijelentette, a gyár a termelést már három éven belül meg fogja kezdeni, azonban mi nem tudtunk 2027-ig várni:

a közelgő Látás Napja alkalmából leteszteltük a Prágai Látszerészet és a Boutique Optique új céges autóját, egy BYD Atto 3-at.

Mint Prágai András ügyvezetőtől megtudtuk, az újonnan megvásárolt céges autójuk kiválasztásakor kiemelten fontos volt az öko-tudatos szemlélet, az pedig, hogy egy 50 éve működő, szegedi vállalkozásról van szó, egyértelművé tette, hogy olyan jármű mellett döntsenek, amely köthető a Napfény Városához.

Érkezik a Szeged365 első BYD-tesztje, egy hamarosan Szegeden gyártott BYD-típussal, amelyet egy közismert szegedi cég vásárolt. Az pedig már sorsszerű volt, hogy abban a pillanatban, ahogy megközelítettük az autót, már robogott is felénk egy Tram-Train…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb