Kikapcs

Szemeket élesíteni: színes kavicsokat rejtenek el a városban, szombat délután indulhat a vadászat (fotók)

Szombat délutántól lehet keresni a színes kavicsokat Szegeden. Annyit megsúgunk, hogy főként a játszótereken lesznek elrejtve. A szerencsésebb szegedieknek viszont tovább kell utaztatniuk a kavicsokat, hiszen pont ez a kezdeményezés lényege.

Szemeket élesíteni! Ma délután Szeged több pontján is színes, kisebb-nagyobb kavicsok lesznek elrejtve; megsúgjuk, főként a játszóterek zegzugaiban. Ám nem csak megtalálni kell őket, hanem azokat tovább is adni, elrejteni egy újabb titkos helyen.

A “KERESD A KÖVET” CÉLJA: MEGTALÁLNI, ÖRÜLNI, MEGOSZTANI

Egy külföldi kezdeményezésre köveket, kavicsokat festenek és helyeznek ki olyan helyekre, ahol bárki megtalálhatja őket. Ha a szerencsésebb szegediek rábukkannak egy ilyen színes kavicsra, feladatuk az öröm és a megosztás.

“Ha találsz egy kavicsot, a posztban mindenképpen írd ki:a település nevét (ahol találtad), a kavics számát (így a keresőben bármikor megtalálhatja a készítője). Végezetül, a kavicsot még aznap, vagy a következő napon tovább kell utaztatni! A kavicsokat nem otthon kell tartogatni, hiszen ezek utazó kavicsok! Ez lenne az ideális!”

olvasható a HU- “keresd a követ” nevű Facebook csoportban.

NE A KUTYAFUTTATÓBAN, NE A BEVÁSÁRLÓKÖZPONTBAN HELYEZZÜK EL

Lehetőleg olyan helyre kerüljenek a kavicsok, ahol senkit sem veszélyeztetnek. Felejtős egy kutyafuttató, egy bevásárlóközpont, vagy olyan hely, ahol útban lehet a biztonságos közlekedés számára. Egyébként ha saját kézzel szeretnénk kavicsot festeni, lehetőleg környezetkímélő festékkel tegyük!

Fotók: “Minden, ami Szeged” FB csoport.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb