Mindenmás

Napi pakk: marad a napos idő, ha szemfüles vagy üstökösre lelhetsz, de a szegedi repülőtérre is kilátogathatsz

Csodálatos vasárnapra ébredtünk, minden adott ahhoz, hogy szuperül zárjuk a hetet. Ma is napsütéses, de őszies időjárásunk lesz, maximum 20 körüli hőmérséklettel. Napnyugta után érdemes lesz felnézni az égre, ugyanis a napokban még látható egy üstökös. Ne maradj le, mert az égi vándor csak több millió év múlva térhet vissza! A szegedi repülőtéren még ma is tart az ejtőernyős-célbaugró verseny, amit szerintünk nem mindennap láthat az ember. Itt a napi pakk, meghoztunk minden fontos infót vasárnapra!

NÉVNAPOSOK ÉS MARY ZSUZSI SZÜLETÉSNAPJA

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Ede, Kálmán, Edvárd, Fatima és Jakab, Szeged365 olvasónknak! Érdekességek:

  • 77 éve született Mary Zsuzsi énekesnő, az 1968-as Táncdalfesztivál fődíjas és közönségdíjas győztese. (Mama, Felmegyek hozzá).
  • 41 éve Amerikában bemutatták az első kereskedelmi forgalomba szánt mobiltelefonokat.
  • 52 éve Lezuhant az a repülőgép, melynek életben maradt utasai halott társaik húsát ették.

NAPOS, KELLEMES LESZ A VASÁRNAP

Vasárnap reggel még lehet néhány felhő az égen, de esőre nincs kilátás. Kora délelőtt előbújnak a napsugarak és szinte egész nap velünk maradnak. Délután ismét felhők szakíthatják meg a napsütést, de csak egy rövid ideig. Napközben 21 fok körül alakul a hőmérséklet Szegeden.

SZEMEKET AZ ÉGRE: AZ ÉV LEGJOBBAN VÁRT ÜSTÖKÖSE BUKKANHAT FEL

Október közepén érkezik az év egyik legjobban várt üstököse, a C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS). A kométa várhatóan szabad szemmel is látható lesz, és hasonlóan káprázatos élményt fog nyújtani az észlelőknek, mint ahogy a 2020-as C/2020 F3 (NEOWISE) üstökös tette. Mindenképpen érdemes kihasználni a derült októberi estéket, hogy észleljük az égi vándort, mivel előfordulhat, hogy csak millió évek múlva tér vissza!

MÉG MA TART A 25. NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS CÉLBA-UGRÓ VERSENY

Pénteken kezdődött a 25. Nemzetközi ejtőernyős célba-ugró verseny a szegedi repülőtéren. Magyarország legrangosabb civil ejtőernyős versenyén egyéni és csapat célbaugrás is lesz, melyben külön női kategóriában is eredményt hirdetnek. Egyébként a célba-ugró verseny még nehezebb, mint az ugrás és a leérkezés. A versenyzők 1000 méter magasról egy 3 cm (!) átmérőjű korongot kell hogy eltaláljanak a lábukkal. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb