Kikapcs

Zumba, fitnesz és jóga, valamint Katus Attila – városunk is csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz, Pink Október mozgásfesztivál lesz Szegeden

A Csongrád-Csanád Vármegyei Szabadidősport Szövetség régóta dédelgetett álmát váltja valóra 2024 október 20-án, azaz egy világot érintő kampány részese lesz. Mivel október a mellrák elleni küzdelem hónapja, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a korai felismerés fontosságára, valamint a megelőzésre, ezért a szövetség is ösztönözi a lakosságot az egészségtudatos életmódra és a prevencióra.

“Törekvéseink közé tartozik, hogy figyelemfelkeltő megmozdulásainkkal és programjainkkal a társadalmat és lakosságot bevonjunk az egészségfejlesztésbe, illetve a szűrővizsgálatokon való részvételre” – írták szerkesztőségünknek küldött közleményükben, ahol kiemelték, hogy egy széles körű társadalmi összefogásnak köszönhetően szervezik meg október 20-án vasárnap délelőtt 9.00 órától 12.00 óráig a Pick Aréna Ludányi Márton Sportcsarnokában a Pink Október elnevezésű figyelem felhívó, prevenciós mozgásfesztiválukat.

SZŰRŐPROGRAMOKAT SZERVEZNEK, ÉS KATUS ATTILA IS ITT LESZ

Azt is megtudtuk, hogy a rendezvényen Katus Attila fitnesz világbajnok is ott lesz, aki egy fergeteges aerobik órát fog tartani. A mintegy három órás mozgás mellett (zumba, fitnesz és jóga órák) lesz többek között

  • szűrőprogram a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának köszönhetően,
  • de fellelhető lesz a Híd Klinika bőrgyógyászati szűrőprogramja is,
  • míg az Everfit – LoveYourBelly szülés utáni tréninggel érkezik,
  • és több kiállító is bemutatkozik az egészségtudatos életmód jegyében. 

A rendezvény ingyenes lesz, a szervezők az eseményre kilátogatók számára frissítő csomagokkal kedveskednek a készlet erejéig, illetve értékes nyereményekért – többek között OTP Bank Pick Szeged kézilabda belépőkért, ajándékcsomagokért – lehet majd kihívásokon résztvenni. A résztvevőknek váltócipő és polifoam ajánlott, illetve a program a mellrák és a daganatos betegségek megelőzése érdekében létrejött országos rendezvénysorozathoz is kapcsolódik, így elengedhetetlen jelképe a rózsaszín. Aki teheti öltözékében viselje ezt a színt a vasárnapi eseményen – emelték ki. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb